Blic

DRUGI TRIPL-DABL REPREZENTA­TIVCA SRBIJE PROTIV TRENUTNO NAJBOLJE EKIPE U NBA LIGI Magični Jokić zasenio Karija i Duranta

-

“Ovaj momak je stvaran, ali ono što radi na terenu je nestvarno.” Komentar sa sajta najjače lige na svetu najbolje opisuje još jednu sjajnu partije našeg centra u pobedi Denvera nad moćnim Golden Stejtom (132:110). šalom razbije atmosferu. Pravi je kapiten, ja ga zovem i lider horde, on je naš general. Cilj nam je bio plej-of, ali kad vidimo da možemo da se nosimo i protiv najboljih, onda želim još više.

Da u Denveru vlada sjajna atmosfera svedoči i da je Jokić posle drugog tripl-dabla ostao bez golog zagrljaja sa trenerom Majkom Melounom.

- Rekao sam mu: “Čoveče, ovo je drugi put, ostani obučen i dalje od mene”. Prevazišli smo to, sada smo intimniji - raspoložen je bio Meloun.

I Jokić je imao zanimljivo viđenje odnosa sa trenerom.

- Ne, trener nije želeo zagrljaj... Nije mi ni čestitao - u šaljivom tonu je objasnio Jokić. protiv najvećih američkih zvezda bio u centru pažnje. Bilo je i tač-daun dodavanja preko celog terena i o parket u stilu Miloša Teodosića i cepanja mrežice... Veče je bilo stvoreno za rekorde, Jokić je uhvatio 21 loptu, što nije učinio nikada pre, Denver je zatrpao koš rivala sa 24 trojke, što je najbolji NBA učinak, dok je ruki Huančo Ernangomez došao do rekorda karijere sa 27 poena.

- Igrali smo fantastičn­o - uzviknuo je uzbuđeno Somborac, koji umalo nije iznenadio novinarom otkopčanim šlicom pantalona,

Nikola Jokić ne planira da stane! Samo 11 dana posle prvog ostvario je i drugi tripldabl - 17 poena, rekordan 21 skok i 12 asistencij­a za 36 minuta. Očitao je lekciju najboljima, Stef Kari (trojke šutirao 1/11) nije znao gde je koš od “Džokera”, nemoćan je bio i Kevin Durant, a Denver je demolirao prvog favorita za NBA titulu. U bajkovitoj večeri naš as je imao i podršku sunarodnik­a sa tribina ogrnutih srpskom trobojkom, sa kojima je napravio selfi, a magičnom partijom izazvao je niz pohvala.

- Jokić je bio jedini centar u reketu. Njegova dodavanja su odlična, kreira igru i sve se vrti oko njega. Ima samopouzda­nje i kada dodaje iza glave. Sjajan je dodavač i igrač - ističe Kevin Durant.

Jokić je u bajkovitoj noći ali su mu saigrači skrenuli pažnju.

- Kad igramo zajedno, kad se lopta kreće od ruke do ruke, meni je lako, a rivalima teško da igraju protiv nas. Nemamo velike zvezde. Kad je teško i kad su svi nervozni, Džamir Nelson uvek nekom N. Todorović „

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia