Blic

Morbidno: Turski huligani opet na grobu Marka Ivkovića

-

Ubijenog navijača crveno-belih na puštaju da počiva u miru. Pristalice kluba iz Istanbula ponovo su se pohvalile slikom kojom su prevršile svaku meru.

Za navijače Galatasara­ja reči „čast“i „poštovanje“ne postoje. Kako drugačije opisati njihov gest nakon što su se i drugi put fotografis­ali na grobu Marka Ivkovića, te su takvu sliku ponosno poslali u svet. Prethodno su sramno postupili i u avgustu prošle godine. Dokle više?! Na Bežanijsko­m groblju, gde Jagoda počiva, stvorila su se njih dvojica - jedan je hrabro prekrio lice, dok je drugi pokazivao nalepnicu turskog kluba.

Huliganima očigledno nije dovoljno što je život Marka Ivkovića prerano okončan, pa se i dalje iživljavaj­u. Navijači Galatasara­ja se nijednog trenutka nisu pokajali zbog mučkog ubistva, bilo je potpuno suprotno. Veličali su gnusan zločin, ponosno se hvaleći kako je život jedne mlade osobe ugašen. Jagoda je platio samo zbog toga što navija za drugi klub i što se zatekao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Na ovaj način se stvara napeta atmosfera pred meč visokog rizika, pošto će se crveno-beli i turski tim sastati 23. februara u 23. kolu Evrolige.

Podsetimo, Marko Ivković je ubijen pre meča između Galatasara­ja i Crvene zvezde u Evroligi 21. novembra 2014. godine ispred hale “Abdi Ipekči”. Tada je u velikom sukobu navijača izboden, a njegov ubica Kadri Aktaš osuđen je na 25 godina. M. Zarić „

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia