Blic

Hteli su me na crti, i ja na tu crtu izlazim

Na sednici Glavnog odbora SNS jednoglasn­o je odlučeno da kandidat te stranke na predsednič­kim izborima bude aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

- ivana mastiloviĆ jasniĆ

Ispred Sava centra okupilo se više hiljada pristalica sa transparen­tima podrške Vučiću, atmosfera je bila svečarska, a oko 400 članova Glavnog odbora SNS bilo je jednoglasn­o na sednici kojom je predsedava­o Miloš Vučević, potpredsed­nik SNS i gradonačel­nik Novog Sada. Sednici je prisustvov­ao Radomir Nikolić, sin aktuelnog predsednik­a Tomislava Nikolića koji se nije pojavio na sednici (nije ni očekivan) i čija će odluka sada biti jako važna. On je, nezvanično, najavio kandidatur­u čak i ako ga SNS ne kandiduje, a kako je “Blic” juče ekskluzivn­o objavio - spremni su da ga podrže Rusi. Njima ne odgovara Vučić na čelu države, pa su spremni da daju i 20 miliona evra za kampanju Nikolića. U narednim danima biće jasnije šta će Nikolić uraditi, a njegovo ime nije se juče mnogo pominjalo u Sava centru. Kada se Vučić pojavio pred članovima Glavnog odbora, nastala je euforija.

- Znam i da je danas dan kada moram surovo iskren da budem prema vama, i ni slučajno ni o čemu da vas slažem, jer tešku odluku morate da donesete. Onu veliku, ozbiljnu i sudbinsku:

Da li idete još jednom, sa mnom, za Srbiju? Potrebni ste joj, prijatelji. Potrebna joj je vaša energija, vaša snaga, vaša želja i odlučnost. I neću ja ni na šta da vas teram, ali vam kažem, ako joj to ne date, stići će nas, sve nas, i ovu zemlju, ona najteža moguća kazna, o kojoj je još Platon pričao: Na vlast će doći gori. Doći će najgori, i vratiće Srbiju u prošlost - rekao je Vučić, čiji su govor neprestano prekidali aplauzi i ovacije.

On je istakao da ne želi da ponovo nekima da šansu “da pokradu puteve, zatvore fabrike, očerupaju škole i bolnice, da napune ponovo svoje džepove, a da svi ostali budu prazni”.

- Hteli su da me imaju na crti, i ja na tu crtu izlazim. Ne plašim se, čak ni samog straha. Ne plašim se ni njihovih para, ni saveznika, ni medija, a ponajmanje tajkuna - rekao je Vučić, uz ovacije.

Iako su stizale oprečne informacij­e o tome da li je razgovarao sa Nikolićem i šta su se dogovorili, on je biranim rečima govorio o prvom predsednik­a SNS.

- Na kraju, želim da vas podsetim na važnu, veliku ulogu koju je imao i za ovu stranku i za državu predsednik Tomislav Nikolić, i baš zato nijednu ružnu reč o njemu neću da kažem, poštujući njegovo pravo da sam odluči o tome šta će da radi - rekao je Vučić, uz aplauze.

- Bio sam i sad sam spreman da blisko sarađujem sa Tomislavom Nikolićem, ali sve ostalo nije do mene. Negde sam siguran da postoji razlika između nas i njih i siguran sam da i to Tomislav zna - završio je Vučić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? nikola selakoviĆ, zorana mihajloviĆ i bratislav gašiĆ
nikola selakoviĆ, zorana mihajloviĆ i bratislav gašiĆ
 ??  ?? nebojša stefanoviĆ i siniša mali
nebojša stefanoviĆ i siniša mali

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia