Blic

Muzička avantura studenata iz Srbije i Španije

- S. Milenković

Dvojica studenata, jedan iz Kruševca a drugi iz španskog Kadiza, sreli su se u glavnom gradu Poljske Varšavi i svoju ljubav prema muzici krunisali osnivanjem „No Hay Banda“i snimanjem albuma i spota.

Đorđe je pre godinu dana otišao u Varšavu na master studije društva i politike i upoznao Španca Adrijana Galjarda Simona iz Kadiza, koji je u Poljsku došao preko Erazmus razmene studenata.

- Kao srednjoško­lac svirao sam gitaru u kruševačko­m rok bendu „Kermit“. Adrijan i ja smo svirali na žurkama i druženjima studenata, a onda smo počeli malo da eksperimen­tišemo i radimo svoje pesme. Uradili smo osam pesama koje smo snimili u jednom studiju u Varšavi, tako da praktično imamo gotov album - objašnjava Đorđe.

Spot za pesmu „Too much is better than enough“pre desetak dana se našao na Jutjubu i već je imao više od 20.000 poseta. Zanimljiv je način kako su ga Đorđe i Adrijan snimili.

- Razmišljal­i smo kako da uz minimum para dođemo do spota. Kontaktira­li smo s njihovom Filmskom akademijom i zamolili profesore da naše pismo proslede studentima čiji su nam radovi bili zanimljivi. Bili smo zaprepašće­ni koliko njih se javilo. Na kraju smo odlučili da spot snimimo sa Lulu Zupčanskom. Ona nam je puno pomogla i omogućila resurse koje ne bismo mogli da priuštimo - dodaje Đorđe.

Muzički stil srpsko-španski bend opisuje kao kombinacij­u R‘n‘B i rok muzike.

- Jedan prijatelj je rekao da je naša muzika „Nostalgičn­i indeks - saundtrek njegovog Erazmusa“, što nam je baš prijalo. Adrijan je sada u Kadizu, ali planiramo da na svaka tri, četiri meseca izbacujemo po jedan spot, a ako se ukaže prilika, održimo i miniturnej­u po Evropi - priča o planovima dvojice gitarista Đorđe Ivanović, srpska polovina grupe.

 ??  ?? dvojica studenata, jedan iz španije a drugi iz srbije, sreli su se u poljskoj: adrijan galjardo simon
dvojica studenata, jedan iz španije a drugi iz srbije, sreli su se u poljskoj: adrijan galjardo simon
 ??  ?? ĐorĐe ivanoviĆ kaže da su spontano poČeli da prave pesme i da sviraju za drugare koje su upoznali u razmeni studenata
ĐorĐe ivanoviĆ kaže da su spontano poČeli da prave pesme i da sviraju za drugare koje su upoznali u razmeni studenata

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia