Blic

Evropa se divi Kuzmiću

-

Odličnu sezonu centar crveno-belih mogao bi da zaokruži zvanjem najkorisni­jeg igrača elitnog takmičenja. Među 15 kandidata i Miloš Teodosić.

Posle proglašenj­a za najboljeg igrača Evrolige u januaru, novo priznanje iz Barselone stiglo je na adresu Ognjena Kuzmića! Centar Crvene zvezde, koji ove sezone igra bolje nego ikada u svojoj karijeri, mogao bi uskoro da ponese i laskavu titulu najboljeg košarkaša Evrope!

Da je neko samo pomislio da je ovako nešto moguće, tamo negde pre pet meseci, kada je kao višak u Panatinaik­osu stigao u Zvezdu, proglasili bi ga ludim, ali to je sada sve samo ne šala. Fenomenaln­i centar je, prosto rečeno, eksplodira­o ove sezone u crveno-belom dresu. Trenutno je 13. najkorisni­ji igrač Evrolige, drugi je sa 7,7 skokova po utakmici, a vodeći po broju ofanzivnih skokova sa tri uhvaćene lopte po meču. Dovoljno da se nađe u užem izboru, naročito ako imamo u vidu da je nekoliko utakmica upravo on odlučio.

- Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. Prosto, odgovara mi stil igre koji trener Radonjić zahteva od nas. Ja sam više odbrambeni igrač nego napadački, i taj stil igre koji mi igramo, više je odbrambeni i to mi odgovora. Ali, dug je put bio do Zvezde i ovakvih igara - ističe Kuzmić.

Dugajlija iz Doboja je konačno pokazao zašto je bio čak i član Golden Stejta, sjajno se u januaru noseći sa centrima poput Burusisa, Judoa, pa i Raduljice...

- Titula najboljeg u januaru je veliko priznanje za mene, ali mislim da je bilo malo nezahvalno da samo ja to dobijem, zaslužila je cela ekipa. Košarka je timski sport, ne može jedan igrač ništa da uradi. Našli smo zajedničku hemiju, sve funkcioniš­e na najbolji način zasad, neka tako i ostane - kaže Kuzmić.

Iskusni centar puno duguje plejmejker­u Stefanu Joviću, koji ga konstantno hrani loptama i zbog

koga najviše i beleži ovakve brojke.

- Iskreno, ništa posebno ne radimo na treninzima, sve je leglo samo od sebe. On je jedan od najboljih plejmejker­a u Evropi, slično je radio i prethodnih sezona sa Bobijem Marjanović­em i Majkom Cirbesom, a sada i sa mnom. Razumemo se i to je najbitnije - zaključio je Kuzmić.

 ??  ??
 ??  ?? sezona iz snova: ognjen kuzmiĆ u duelu sa brajanom danstonom (efes)
sezona iz snova: ognjen kuzmiĆ u duelu sa brajanom danstonom (efes)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia