Blic

Antić: Ne interesuje me funkcija

- V. Pešić „

Neću prihvatiti nikakvu funkciju u gradskoj vlasti Vranja ako se Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dogovore da SPS ponovo bude deo vladajuće koalicije u tom gradu, kazao je Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora SPS i bivši gradonačel­nik Vranja.

Antić je demantovao navode objavljene juče u “Blicu”, u tekstu “Optuženi gradonačel­nik Vranja se vraća na vlast” da će ponovo dobiti funkciju u gradskoj vlasti. On je odbacio i optužbe da je za vreme svog mandata u vlasti utajio porez i bio upamćen po aferama, partijskom zapošljava­nju i drugim greškama.

- Nedopustiv je i netačan naslov u “Blicu”, ne znam ni za kakvu optužbe protiv mene i aferu. Nisam kažnjen ni zbog prekršaja u saobraćaju. Novac iz gradskog budžeta nikada nisam zloupotreb­ljavao za napade na SNS i lokalne naprednjač­ke funkcioner­e. O prekompono­vanju vlasti u Vranju još se vode razgovori na najvišem nivou između SNS i SPS. O ulasku vranjskih socijalist­a u vladajuću koaliciju odlučiće Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Ukoliko socijalist­i uđu u vlast, mene ne interesuje nikakva funkcija. Gradski odbor SPS očekuje zvanično saopštenje posle dogovora na najvišem međustrana­čkom nivou. Neću odlučivati ni o personalni­m rešenjima u novoj vladajućoj koaliciji - izjavio je za “Blic” Zoran Antić.

Antić je kazao da “napadi na njega neće poremetiti odnose u vranjskom SPSu, koji okuplja više od tri hiljade socijalist­a”.

Antiće je dodao da mu ne pada na pamet “da pređe sa konja na magarca” i da u eventualno­j novoj raspodeli političkih snaga postane zamenik gradonačel­nika. Tu funkciju sada obavlja dr Igor Andonov, koji je napustio SDS Borisa Tadića i podržao naprednjač­ku vlast u Vranju.

 ??  ?? zoran antiĆ, predsednik vranjskog sps
zoran antiĆ, predsednik vranjskog sps

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia