Blic

Sladak nam je Kup, ali sad na Galatasara­j

Najbolji kada je najpotrebn­ije! Crveno-beli su se u Nišu izdigli iznad svih problema i predvođeni talentovan­im bekom preko večitog rivala vratili “Žućkovu levicu” na Mali Kalemegdan posle godinu dana.

- nebojša todoroviĆ

Dugo se Marko Gudurić tražio ove sezone. Prošle je presuđivao velikanima u Evroligi, ove se mnogo više obraćala pažnja na njega i opet je bio koban po večitog rivala. Dovoljno da Zvezda ispuni prvi ovosezonsk­i cilj i osvoji prvi trofej.

- Meni su ostavili da nosim trofej pošto je mnogo težak - šalom počinje Gudurić priču za “Blic”.

Pamte Zvezdini navijači onu trojku protiv Partizana o tablu u poslednjoj sekundi, kojom je početkom juna 2016. doneo trijumf za 2-0 u finalnoj seriji domaćeg šampionata. Pamtiće i ovu

iz Niša, kada je prepoznatl­jivim begom unazad pocepao mrežicu i počeo da lomi otpor večitog rivala. I pre toga je bio neuhvatlji­v za čuvare, imao je i šest asistencij­a, i tri ukradene lopte. Kao i uvek, nikada sebe ne bi stavio ispred tima, iako je proglašen za MVP finala sa indeksom 22.

- Mnogo mi znači ovaj trofej, prvi kup za mene, baš je slatko osvojiti ga posle titule ABA lige i domaćeg prvenstva. Radimo svaki dan sve isto, zna se moja uloga, svi su me podržavali i kad je bilo teško. Ovo je sve timska zasluga. Mi jedino kao tim možemo da funkcioniš­emo, to se pokazalo ove sezone. Iz toga dolaze individual­na priznanja, ko god je bio na parketu je nešto uradio.

Još u polufinalu je Gudurić najavio da bi ovo mogao da bude njegov turnir, odlično je započeo i finale, i na kraje odneo MVP titulu. Gudurić objašnjava zašto im je toliko bitna “Žućkova levica”.

- Dobro igramo i u Evroligi i u ABA ligi ove sezone, i lepo je da nagradimo sebe peharom. I pored svih povreda i problema, stvarno smo poginuli jedan za drugog i zasluženo pobedili. Derbi je derbi, njima su falili igrači, kao i nama, nikad nije lako, ali uspeli smo da slavimo u preteškoj utakmici. Drago mi je što nam se vratilo za uložen trud, pogotovo što nismo uspeli prošle godine da osvojimo Kup.

Juče su crveno-beli imali slobodan dan, što je za njih gotovo nemoguća misija ove sezone. Gudurić raportira šta je radio.

- Malo sam spavao i odmarao se ceo dan. To nam je najbitnije, da se osvežimo što više i spremno dočekamo Galatasara­j.

Košarkaši Zvezde nemaju vremena ni za slavlje ni za odmor, jer već u četvrtak stiže Galatasara­j u halu “Aleksandar Nikolić” u nastavku borbe za Top 8 Evrolige.

- Imamo dovoljno vremena do Galatasara­ja, najbitnije nam je da se vrate Bjelica i Volters, a i Dangubić nam mnogo nedostaje. Svi znamo kakva će atmosfera biti, treba da se fokusiramo na zadatke i iznesemo utakmicu na najbolji način.

Nije Gudurić mogao sam na Partizan, imao je odličnu pomoć imenjaka Simonovića.

- Prevazišli smo probleme, ali da ne kukamo sad. Pokazali smo da smo jači od toga, ali sada nas čekaju dve jako bitne utakmice, Galatasara­j i Bamberg kod kuće. Moramo da se oporavimo, da se pripremimo i da probamo da ih dobijemo. Kup je osvojen, to je dobar podsticaj, idemo dalje. Sledeća je Galata - ističe Simonović za “Blic”.

 ??  ??
 ??  ?? najbolji strelac finala: marko simonoviĆ je partizanu dao poena
najbolji strelac finala: marko simonoviĆ je partizanu dao poena
 ??  ?? nema vremena za veliko slavlje: guduriĆ i tim menadžer nebojša iliĆ
nema vremena za veliko slavlje: guduriĆ i tim menadžer nebojša iliĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia