Blic

Tek će biti teško sa Partizanom

- N. Todorović „

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović oduševljen­o je dočekao kraj finala Kupa Radivoja Koraća da u rodnom Nišu podigao pehar.

- Iskreno, jeste poseban osećaj za mene da osvojim Kup u rodnom Nišu. Bilo mi je teško prošle godine da pored ekrana gledam šta se zbiva na terenu. Ove sezone sam ponovo tu, drago mi je zbog trofeja i zahvaljuje­m se navijačima koji su bili uz nas ova tri dana koliko smo igrali - kaže Jović za “Blic”.

On je istakao da se u derbijima uvek daje sve od sebe, bez obzira na formu ili zdravstven­u situaciju.

- Dobar je bio ovaj meč, kao i svaki derbi. Nije bitno koliko igrača nedostaje na jednoj ili na drugoj strani, jer to ne znači da je neki od timova u zaostatku - uvek je velika borba. Partizan se odlično držao bez nekoliko igrača i dobro nas je namučio. Najbitnije da smo uspeli da ostvarimo cilj i da smo se kući vratili zadovoljni.

Jović kaže da je pobednik odlučen krajem treće i početkom poslednje deonice.

- Ključna je bila ta Gudurićeva trojka uz zvuk sirene, ali i prva Simonoviće­va na startu poslednje četvrtine. Tada smo se „odlepili“na 10 poena razlike. Sa Partizanom su uvek neizvesni mečevi, tako će biti i u ABA ligi ako se sastanemo i sigurno u domaćem prvenstvu. Kup je osvojen i sada nam predstoje važni okršaji u Evroligi. Juče smo imali dan odmora da se oporavimo do Niša, a već danas počinjemo da se pripremamo za četvrtak i Galatasara­j.

Jokić je osudio ispade navijača na derbiju uz konstataci­ju da „uvek nagrabuse igrači“.

- Stalno je napeta atmosfera u derbiju i strašno mi je kada baklje ubacuju na teren. Igrači nisu krivi, a činjenica je da najviše nagrabusim­o mi na terenu - zaključio je Stefan Jović.

 ??  ?? stefan joviĆ je komandovao timom na finalnom turniru u nišu
stefan joviĆ je komandovao timom na finalnom turniru u nišu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia