Blic

Mančester siti igra za čast engleskog fudbala

-

Nakon prošlonede­ljne ludnice, danas i sutra nas očekuju, bar na papiru, mirniji mečevi u osmini finala elitnog evropskog takmičenja.

Više uzbuđenja trebalo bi da bude na “Etihadu” gde Mančester siti u promenjivo­j formi dočekuje lidera francuske Lige 1, Monako. Siti će, praktično, igrati za čast engleskog fudbala, jer Arsenal teško da može da eliminiše Bajern, a Lester više brine o ostanku u Premijer ligi nego o Sevilji. Trener Pep Gvardiola ne može da računa na povređenog brazilskog vunderkind­a Gabrijela Žesusa, kojem je stradalo stopalo, dok su Aleksandar Kolarov, Vensan Kompani i Gale Kliši roviti i pod znakom pitanja. Jasno je da će se u špic napada vratiti Serhio Aguero koji nije preterano zadovoljan položajem u timu.

- Izgubili smo Gundogana, a zatim i Žesusa. Međutim, imamo sedam napadača, a naravno, Aguero je važan za naš tim. Nismo se proslavili protiv Hadersfild­a u FA kupu, ali ovo je Liga šampiona i druga priča. Znam da se igraju dva meča, ali voleo bih da veći deo posla odradimo na domaćem terenu - rekao je Gvardiola.

Monako je od početka sezone u odličnoj formi a “kneževi” su na 26 mečeva domaćeg šampionata postigli ukupno 76 golova. Ipak, u poslednjem kolu odigrali su samo 1:1 sa “fenjerašem” Bastijom. Francuzi se uzdaju u revanš, jer su dobili 13 od poslednjih 14 mečeva na stadionu “Luj II” u svim takmičenji­ma. Menadžer Leonardo Žardim ne može da računa na suspendova­nog Džemersona, Gabrijel Boskilja je povređen, dok 5050 šanse da zaigraju imaju Bakajoko, Ragi i Kariljo.

Bajer Leverkuzen­u ne cvetaju ruže u Bundesligi (zaostaje 20 bodova za vodećim Bajernom), ali Nemci sa velikim ambicijama dočekuju madridski Atletiko. Mladi Džonatan Tah je povređen, dok je Hakan Čalanoglu suspendova­n. Kod Atletika, zbog povreda neće igrati četiri standardna fudbalera - Huanfran, Godin, Tijago i Fernandez.

 ??  ?? serhio aguero Će predvoditi siti protiv monaka
serhio aguero Će predvoditi siti protiv monaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia