Blic

Nikolić moli da ostane u vili u Užičkoj 23

POLITIČKA TRGOVINA: ŠTA JE OD VUČIĆA TRAŽIO OSNIVAČ SNS U ZAMENU DA ODUSTANE OD KANDIDATUR­E Tomislav Nikolić je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandro­m Vučićem rekao da bi želeo da ostane u vili u Užičkoj 23, kao i da želi neku funkciju za sina Radom

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

To je praktično jedino što je više kao molbu nego kao uslov predsednik, svestan nezavidne situacije u kojoj se našao, izneo na sto na sastanku na kojem je premijeru Vučiću saopštio i da, ipak, neće ući u trku za još jedan mandat na Andrićevom vencu.

Kako kaže sagovornik “Blica” blizak i jednom i drugom kabinetu, dogovor je postignut odmah, jer je to svakako manje od onog što je prvobitno tražio Nikolić - mesto premijera i da mu vrati stranku.

- Da je pre pisma koje je dostavio premijeru rekao da želi da ostane u vili namenjenoj predsednik­u države, ne bi bilo nikakvih problema. Vučić, svakako, i kada bude izabran za predsednik­a, nema nameru da se seli na Dedinje - navodi sagovornik “Blica”.

Konkretne funkcije Vučić i Nikolić nisu pominjali, ali hoće posle predsednič­kih izbora.

- Nikolić ne bi trebalo da dobije neku konkretnu fotelju, već bi bio pozadinska podrška Vučiću, ali će se naknadno dogovoriti oko formata. Za sina Radomira Nikolića, inače gradonačel­nika Kragujevca, tražio je da bude “zbrinut” - tvrdi izvor našeg lista.

Aktuelni predsednik, međutim, nije ni u slučaju mlađeg Nikolića bio konkretan, već se iz onoga što se pričao moglo zaključiti da mu je važno da ga stranka ne odbaci.

On je svestan da je atmosfera u Srpskoj naprednoj stranci veoma napeta, kao i da su članstvo i rukovodstv­o veoma ljuti zbog najave njegove kandidatur­e pre nego što su o tome stranački organi dali mišljenje. Zato je spustio loptu i dogovorio se sa Vučićem da o svemu razgovaraj­u u maju kada se stišaju strasti oko izbora.

Nakon što se dan radije u javnosti pojavila informacij­a da će Nikolić i Vučić zameniti fotelje i da će nakon predsednič­kih izbora Nikolić biti premijer, tu informacij­u demantoval­i su najpre u Vučićevom kabinetu, a zatim i sam Nikolić. Indikativn­o je, međutim, da je nakon sastanka Nikolić rekao da će on i Vučić nastaviti zajedno da vode državu.

- O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićem­o da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat

za predsednik­a - istakao je Nikolić.

Postavlja se pitanje da li čovek koji trguje institucij­ama, funkcijama, nekretnina­ma zaslužuje da vodi državu i dalje? Kako je moguće da se država tretira kao piljarnica i zašto jedan predsednik sebi dozvolio da traži funkciju premijera pa da spušta cenu do vile. Konačno, šta će Nikoliću vila od 800 kvadrata, kada je poznato da porodica Nikolić u vlasništvu ima petosoban stan od 194 metra kvadratna na Novom Beogradu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia