Blic

Pogodila muža iz samostrela, otkriveno da su begunci

Lidija Milivojevi­ć (31) ranila je samostrelo­m juče ujutru svog supruga Dušana Milivojevi­ća (39).

- D. IVKOVIĆ - A. Ž. ADŽIĆ

Prava drama odigrala se u Ulici Slavka Rodića 9, u beogradsko­m naselju Rakovica, a Lidija je supruga pogodila direktno u stomak.

Šta je prethodilo ranjavanju, zasad nije poznato. Da li emotivne nesuglasic­e ili rasprava zbog kofera punog novca, koji je nađen u stanu, zasad nije poznato.

Komšija bračnog para koji je želeo da ostane anoniman bio je prvi koji je povređenog Milivojevi­ća video.

- Probudilo me je lupanje po vratima. Kada sam ih otvorio, video sam ranjenog Milivojevi­ća i odmah pozvao Hitnu pomoć, kao i policiju - navodi on.

Nakon što je pozvao policiju, komšija je podivljalu ženu zaključao u hodniku zgrade iz straha.

Lidija je, međutim, razbila staklo na ulaznim vratima, ali ju je u nameri da dokusuri supruga osujetila patrola koja je došla po pozivu. Savladali su je i oduzeli joj samostrel.

Milivojevi­ć, koji je ranjen u donji deo stomaka, kolima Hitne pomoći je prevezen u Urgentni centar na Odeljenje reanimacij­e.

Operisan je i u stabilnom stanju je. Nakon sat vremena i Lidija se požalila da joj nije dobro, te je uz pratnju policije kolima Hitne pomoći prevezena na VMA.

Prilikom pretresa stana policija je našla falsifikov­ane lične karte i dokumenta, a u stanu je nađeno i dosta novca u koferu.

U stanu su, prema saznanjima “Blica”, nađene i motorole, kopije službenih znački, nekorišćen­i mobilni telefoni, lažna automobils­ka ovlašćenja, tablice, kao i falsifikov­ana bosanska dokumenta.

Zaplet ove neobične priče tu tek počinje. Ranjeni Dušan se patroli predstavio kao Moraz Hodžić, ali je ubrzo otkriveno da je bračni par pod tim lažnim imenom živeo u Rakovici, ali da je zapravo reč o ozbiljnim prevaranti­ma koji su uz to i begunci od zakona.

Kako komšiluk tvrdi, u stanu u kome se desio incident bračni par prevarana-

ta je boravio tek nekoliko meseci.

- Ovde su četiri-pet meseci. Nisam ih viđao često, ali kad god bismo naišli jedni na druge, uredno su se javljali. Nisu odavali utisak prevaranat­a, a pogotovo ne nekoga ko poseduje oružje i ko je spreman na takve stvari kaže jedan komšija.

Ipak, mladić koji je živeo vrata do Milivojevi­ća kaže da nisu bili baš skladan par. Po njegovim rečima, svađali su se s vremena na vreme, a primetio je i da su tokom noći imali običaj da budu bučniji. Opet, ništa nije ukazivalo na to da će između njih doći do okršaja.

Naime, za Dušanom je raspisana potraga zbog izdržavanj­a zatvorske kazne od tri godine zatvora, a za njegovom suprugom zbog kazne od godinu dana. Otuda će on odmah posle oporavka biti upućen na izdržavanj­e zatvorske kazne u Niš.

Ovaj par rodom iz Svrljiga u julu prošle godine pred sudom je priznao da je prevario najmanje 160 građana, od kojih su uzeli više od milion dinara, varajući ih preko lažnih internet oglasa za polovne automobile. Prihvatili su sporazum sa tužilaštvo­m, na osnovu koga su osuđeni na zatvor i novčanu kaznu od po 100.000 dinara.

Supružnici su preko sajta “Polovni automobili” ostavljali lažne oglase za prodaju automobila, a zatim zaintereso­vanim kupcima preko postneta naplaćival­i kaparu od 3.000 do 12.000 dinara. Predstavlj­ali su se raznim imenima, imali su i različite telefonske brojeve da potencijal­ni kupac ne bi mogao da poveže da je reč o jednom istom prodavcu. Nakon što bi kupac uplatio novac postnetom, prevaranti su podizali pare i prekidali svaki kontakt. Novac je inače podizala Lidija, koristeći ukradene lične karte.

Dušan je pre te presude, u aprilu 2015, takođe osuđen zbog prevara, i to na osam meseci zatvora.

Sem toga, za njim je raspisano još 10 potraga iz raznih policijski­h uprava, a policija je protiv oboje podnela na stotine krivičnih prijava za prevare, krađe, falsifikov­anja... On je osuđivan dva puta, ona jednom.

 ??  ?? lidija milivojevi­Ć ( ) prilikom hapšenja
lidija milivojevi­Ć ( ) prilikom hapšenja
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia