Blic

Sudija ljut na tužioca zbog žalbe u slučaju Lazarević

- V. Z. Cvijić

Na suđenju bivšem šefu kabineta Ivice Dačića optuženom za odavanje tajni klanu Darka Šarića desilo se nesvakidaš­nje sudija je napao verbalno tužioca zbog podnete žalbe.

Naime, nakon pravosnažn­e odluke beogradsko­g Apelaciono­g suda, kojom je potvrđeno rešenje sudskog veća da se deo prisluškiv­anih razgovora ne može koristiti kao dokaz, sudija Danko Laušević zamerio je juče tužiocu Saši Ivaniću na terminolog­iji koju je koristio u svojoj žalbi.

To je žalba koju je odbio Apelacioni sud.

Sudija Laušević je citirao izraze iz žalbe, ali nije čitao rečenice: “paušalna ocena suda”, “tužilac nije prorok”.

- To su neprimeren­i termini. Žalba će biti poslata na uvid tužiocu za organizova­ni kriminal (Mladenu Nenadiću) kao i Državnom veću tužilaca - rekao je sudija Laušević.

Na to je zamenik tužioca Ivanić odgovorio da bi bilo jasnije da je sudija pročitao kompletne rečenice iz navoda njegove žalbe, a ne samo izraze koji su bez konteksta.

- Zajedno sa žalbom pošaljite i svoje prvostepen­o rešenje na koje je žalba bila izjavljena - rekao je tužilac

„TUŽILAC NIJE PROROK“I „MANIPULIŠE­TE“PORUČIO LAUŠEVIĆ IVANIĆU

Ivanić, a na to je sudija Laušević ljutito reagovao: “Vi manipuliše­te, oduzimam vam reč”. Sudija je prihvatio i zahtev odbrane koja je tražila da se odloži suđenje, jer treba da se upozna sa odlukom Apelaciono­g suda, pa je odložio postupak za 28. mart. Odlukom Apelaciono­g suda odbačeni su prisluškiv­ani razgovori optuženih Rodoljuba Radulovića - Miše Banane, kome se sudi sa Šarićem i za krijumčare­nje kokaina, i Radovana Štrpca, kome se sudi i za pranje novca klana.

U neprihvaće­nim dokazima tako je na primer Raduloviće­v razgovor sa Lazareviće­m, pa deset minuta kasnije sa Dačićem, pa posle dva minuta sa Šarićem.

U optužnici se ne citiraju prisluškiv­ani razgovori, ali se navodi da je Lazarević saradnicim­a Šarića saopštavao šta preduzima policija, da su prisluškiv­ani i da se protiv njih vodi postupak.

Inače, Lazarević i Štrbac su juče ponovo odbili da iznesu svoje odbrane. Njihovi branioci tražili su i da se iz dokaza izdvoje iskazi iz istrage Lazarevića i Štrpca jer su kako navode prilikom njihovog ispitivanj­a korišćeni navodi iz prisluškiv­anih razgovora.

 ??  ?? branko lazareviĆ, bivši šef daČiĆevog kabineta
branko lazareviĆ, bivši šef daČiĆevog kabineta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia