Blic

Hoću kući, čeka me moj Partizan

- vladan tegeltija

Ide nabolje. Treba vremena i strpljenja, mirovanja. Dobijam na VMA vensku terapiju, a idem i u hiperbarič­nu komoru, koja pomaže i ubrzava oporavak, kaže košarkaš crno-belih.

Posle sedam minuta provedenih na prvom meču baraža FIBA lige šampiona između PAOK-a i Partizana, Kenan Karahodžić dobio je udarac u oko od krilnog centra domaćih Tadisa Mekfadena. Ubrzo posle pružanja prve pomoći u dvorani, košarkaš crno-belih prebačen je u solunsku bolnicu, gde je adekvatno zbrinut da bi po povratku u Beograd pravo sa aerodroma “Nikola Tesla” prevezen na VMA, gde je i do dan-danas, pune dve nedelje.

Na 13. spratu odeljenja oftalmolog­ije u jednokreve­tnoj sobi Kenana možete zateći u krevetu, u majici Mihajla Andrića, bez poveza na oku:

- U prvom trenutku mi se učinilo da mi je stradala arkada, kada sam bio oblivljen krvlju, ali sam, nažalost, ubrzo skontao da nije to, da je nešto malo ozbiljnije jer nisam video na to oko koje je krvarilo. Zadržali su me iste večeri i u bolnici u Solunu, kao što su potom na VMA, od kada smo sleteli u Beograd - poručio je u razgovoru za “Blic” Karahodžić.

Kako vam je sada?

- Ide, kažu, nabolje. Treba vremena i strpljenja, mirovanja. Dobijam vensku terapiju, a idem i u hiperbarič­nu komoru, koja pomaže i ubrzava neke procese kao zamena za uslove na višim nadmorskim visinama. Iskreno, dosadno je, imam samo laptop za igrice, jedva čekam da idem kući, iako su svi ovde pažljivi i odlični prema meni. Uželeo sam se devojke, koja mi pruža podršku, i mog psa Sultana, mešanca pitbula i labradora, koga sam uzeo iz azila kada je imao dva i po meseca kaže Kenan, veliki ljubitelj pasa, kojih ima, kaže, i u rodnoj Bačkoj Topoli.

Imate li društvo, posete?

- Moji saigrači ne prestaju da me zovu. Nema dana da ne zovu. Svi odreda. Dođu Birčević sa suprugom, Pot, Andrić, koji mi je doneo njegovu nadmajicu kao podršku, i naravno, Luković, koji mi, kao i uvek, diže moral. Doktor je, on ima specijalnu majicu koju mi je doneo u bolnicu - uz osmeh će Keno.

Zvuči neverovatn­o, ali u poslednje vreme priče o košarkašim­a Partizana pravimo iz hotelskog karantina sa infuzijama, infektivne klinike, oftalmolog­ije VMA, pa čak je i čuveni operativac iz administra­cije u Humskoj Vuk Rajković operisan posle trostrukog preloma noge na ortopediji ovih dana?!

- Poteralo nas je nestvarno. Želim što brži oporavak svima, posebno mojim saigračima koje je sve ovo zadesilo u Nišu. Žao mi je što nisam bio uz njih da im pomognem na parketu, kao i sada da ih podržim kada im je najteže, kao što su oni mene.

Karahodžić­a će danas posetiti delegacija PAOK-a pošto zbog pravila bolnice nije mogla da se ispuni želja prijatelja iz Soluna da ceo tim i stručni štab dođu na VMA.

NA 13. SPRATU OFTALMOLOG­IJE U JEDNOKREVE­TNOJ SOBI KENANA SMO ZATEKLI BEZ POVEZA NA OKU

 ??  ?? veĆ dve nedelje na vma: kenan karahodžiĆ
veĆ dve nedelje na vma: kenan karahodžiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia