Blic

Dženkins: Pobedićemo za Marka

Od 21. novembra 2014. i ubistva navijača crveno-belih, utakmice protiv Galatasara­ja imaju posebnu težinu. Toga je svestan i Čarls Dženkins, zato ima i posebnu poruku pred večerašnji duel.

- nebojša todoroviĆ

Košarkaši Zvezde vraćaju se obavezama u Evroligi i borbi za top 8 nošeni osvojenim prvim trofejom u sezoni. Prvi cilj je ispunjen, ali predaha nema, jer će već večeras (19) na megdan Galatasara­ju. Otkako su turski huligani ubili navijača crveno-belih Marka Ivkovića, utakmice dva kluba imaju specifičnu težinu.

- Znam za tu tragediju, nema sumnje da će biti vrlo emotivno, posebno za navijače. Naravno, biće ovo utakmica i za Marka, igraćemo i za njega, samo moramo da ostanemo usredsređe­ni i na naš posao i probamo da dođemo do pobede - kaže Čarls Dženkins.

Borbeni američki bek sa srpskim pasošem prisetio se i prvog meča između Zvezde i Galatasara­ja posle nemilog događaja, iz januara 2015.

- Igrao sam za Zvezdu u Top 16 protiv Galatasara­ja posle te tragedije, atmosfera je bila vrlo emotivna za sve. Očekujem da će biti isto i danas, malo smo promenili tim od tada, većina igrača je i dalje tu.

Dženkins ističe da će biti vrlo motivisani da se raduju zajedno sa navijačima u hali “Aleksandar Nikolić” posle bitnog okršaja. - Pokušaćemo da se vratimo na pobednički kolosek u Evroligi posle dva poraza. Bliži se kraj ligaškog dela i biće sve teže i teže... Biće nam potrebno što pre da uhvatimo naš ritam i da ostvarimo nekoliko trijumfa u nizu. Galatasara­j je vrlo dobar tim sa mnogo kvalitetni­h pojedinaca, dolazi u Beograd po pobedu, ali i mi želimo da slavimo.

Đenka se osvrnuo i na svoje nešto slabije partije na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

- Samo dva poena sam postigao u finalu, ali to se dešava. Izašao sam na teren da budem agresivan, nisam razmišljao mnogo o poenima i mislim da nisam odigrao toliko loše. Ipak, najvažnije je da smo pobedili i osvojili prvi trofej u sezoni, i zato mi je plan da danas budemo što agresivnij­i na terenu protiv Galate.

Zvezda je sve iznenadi-

la serijom od sedam evroligašk­ih pobeda kojom se ravnopravn­o uključila u borbu za Top 8, što niko nije predvideo.

- Svaka utakmica do kraja nam je važna, Galatasara­j je ušao u ritam, pobedio je i Barselonu, sigurno da će biti vrlo motivisani. Igramo kod kuće i to je dobro, verujem da ćemo pred našim navijačima u sjajnoj atmosferi napraviti podvig.

 ??  ??
 ??  ?? marko ivkoviĆ
marko ivkoviĆ
 ??  ?? pobediti galatasara­j i približiti se top fazi: Čarls dženkins
pobediti galatasara­j i približiti se top fazi: Čarls dženkins

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia