Blic

Deda iz bunara posle 50 dana u bolnici živ i zdrav došao kući

Sećate li se deke iz sela Smoljinac koji je za Badnji dan na minus 20 stepeni upao u bunar i u njemu proveo dva dana? Ovaj starac nakon nesreće bio je čak 50 dana u bolnici, a juče se živ i zdrav konačno vratio u toplinu svoga doma.

- B. Bogosav

u bunaru dubokom pet metara Jezdimir je proveo 52 sata. I dalje niko ne zna kako je uspeo da upadne

Jezdimir Milić (72), koji živi u selu nadomak Požarevca, pobedio je zimu i sve medicinske prognoze pošto je upao u bunar dubine pet metara i u njemu proveo po najvećem mrazu u Srbiji čak 52 sata.

O njemu su kao o čudu iz Požarevca, zbog njegove upornosti i hrabrosti, izveštaval­i svetski mediji, međutim lekari nisu bili sigurni hoće li njegova priča imati srećan kraj.

Nekoliko dana boravio je na intenzivno­j nezi bolnice u Požarevcu, mentalno nije bio stabilan, a velike komplikaci­je hipertermi­je na prstima ruku i nogu ukazivale su na to da će mu oni biti amputirani. Uprkos tome, njegova želja za životom je pobedila, a Jezdimir je juče kući došao čitav.

Kako za „Blic“priča njegov komšija Dragan, koji ga je video odmah pošto je stigao iz bolnice, Jezdimir je zdrav i raspoložen.

- Kada sam došao kod njega, ležao je u krevetu, ali bio je dobro. I on mi je rekao da se tako oseća. Nisu mu amputirali ništa. Jedino što sam primetio na njemu, a da je drugačije, jesu prsti leve ruke. Oni su od promrzlina koje je imao sada dopola crni. Nokte na toj ruci nema, međutim kazao mi je da ne brinem jer su mu lekari rekli da će mu uskoro izrasti novi - priča Dragan.

Međutim, kako kaže, Jezdimir se ne seća kako je završio u bunaru.

- Evo ni 50 dana od kada se to desilo on ne može da se seti kako je tamo završio. Ja sam ga pitao „Jezdo, kako si upao u bunar na drugom kraju sela?“, a on će meni na to: „Ne znam ni kako sam zalutao, ni kako sam upao. U bunaru mi nije bilo mnogo loše i hladno, sem na ovoj levoj ruci koja je promrzla. Ne znam što je nisam stavio u džep da je ugrejem“- priča Dragan.

On dodaje da ni nakon dva dana provedenih u bunaru Jezdimir nije strahovao da će umreti.

- Čini mi se da je verovao u to da će ga neko pronaći i verovatno mu je ta vera pomogla da preživi onu hladnoću - dodaje naš sagovornik.

 ??  ?? jezdimir je promrzao kada je upao u bunar, ali ga je spasla Čvrsta volja
jezdimir je promrzao kada je upao u bunar, ali ga je spasla Čvrsta volja
 ??  ??
 ??  ?? deda jezdu saČekala je supruga radmila
deda jezdu saČekala je supruga radmila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia