Blic

post festum

- Z. N. Z.

Budući da je dodelu ovogodišnj­eg Oskara propratio veliki skandal, H-umor je dužan da svojim čitaocima predoči konačnu i ispravnu verziju dobitnika ove prestižne nagrade.

Dakle, Oskara za najbolji film dobilo je ostvarenje reditelja Aleksandra Vučića, film „Tra-la-la-la lend“.

Oskara za najbolju mušku ulogu dobio je Tomislav Nikolić za ulogu u filmu „Mančester u Bajčetini“, dok je Oskara za najbolju žensku ulogu dobila Maja Gojković za ulogu u filmu „Tra-la-la-la parlament“.

Oskara za najbolju epizodnu mušku ulogu

ravnopravn­o su podelili Dragan Šutanovac i Boris Tadić za uloge u filmu „Kum VIII“, dok je istu nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu dobila Vjerica Radeta.

Nagradom za najbolju režiju okitio se odlazeći premijer i dolazeći predsednik Aleksandar Vučić za svoj „Tra-la-la lend“, koji već tuče sve rekorde gledanosti gde god da se prikazuje, od Moskve do Brisela, preko Pekinga i Vašingtona.

Oskara za muziku dobio je, očekivano, maestro Ivica Dačić. Nagradu za scenografi­ju ravnopravn­o su podelili Zorana Mihajlović za njeno nadahnuto ostvarenje na potezu Ljig-Preljina, i neznani autor za izuzetnu scenografi­ju „ruskog“voza koji je trebalo da saobraća na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica.

Za najbolji film van srpskog govornog područja proglašeno je autorsko delo „Poglavlja 23. i 24“autorke Federike Felini-Mogerini.

A Oskara bez portfelja dobio je Velimir Velja Ilić iz Čačka za svoj kratkofiti­ljski film „Koridori Srbije“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia