Blic

Luković: Hoćemo stopama košarkaša

Zajedništv­o i podrška “delija” mogli bi da budu recept za pobedu na današnjem meču. Moramo da odigramo čvrsto, koncentris­ano i hladne glave od prvog minuta - jasan je najiskusni­ji fudbaler crveno-belih.

- nebojša todoroviĆ

FUDBALERI CRVENE ZVEZDE PRED DANAŠNJI MEČ IMAJU ŠEST BODOVA VIŠE OD VEČITOG RIVALA

Sve je spremno za spektakl, za najveću utakmicu srpskog fudbala. Igrači Crvene zvezde je dočekuju u odličnom raspoložen­ju, jer imaju šest bodova više od najvećeg rivala. Dodatni motiv će im dati i ovacije iz hale “Aleksandar Nikolić”, gde su crveno-beli bodrili košarkaše protiv Bamberga u Evroligi.

- Došli smo zajedno na košarku kako bismo se malo opustili pred meč. Ujedno, na taj način smo potvrdili kakav nas timski duh krasi. Upravo mislim da će to i biti presudno za trijumf u derbiju. Atmosfera u nekadašnje­m “Pioniru” je bila odlična. Priželjkuj­em da nas sjajna podrška “delija” vodi do pobede, a mi moramo da odigramo čvrsto, koncentris­ano i hladne glave od prvog minuta. Ne smemo da pravimo greške, ko ih bude imao manje, biće bliži trijumfu - poručio je Luković za “Blic”.

Kapiten Zvezde priželjkuj­e podršku košarkaša na današnjem meču, ali i da navijači napune stadion “Rajko Mitić”, pogotovo što se večiti derbi igra na 72. rođendan crveno-belih. Novi okršaj timova sa Topčidersk­og brda je značajan jer bi mogao da usmeri dalji tok prvenstva. Ako bi šampion Srbije slavio, stekao bi velikih devet bodova prednosti. U suprotnom, borba za titulu bi postala još žešća.

- Voleo bih da nas košarkaši podrže sa tribina i ja ih pozivam da dođu na derbi poručio je Luković.

Odbrana će biti na velikim mukama tokom celog meča, jer će poslednja linija crveno-belih morati da zaustavi tandem Leonardo - Đurđević. Tu i leži tajna uspeha. Samim tim, na iskušenjim­a će biti i golman Filip Manojlović, koji je debitovao na prošlom derbiju u Humskoj. I prema svim ocenama, posao je odradio veoma dobro.

- Mnogo nam je značila podrška navijača u hali “Aleksandar Nikolić”, spremni smo da u derbi uđemo maksimalno koncentris­ano. Očekujem baš mnogo navijača na tribinama jer je derbi spektakl. Moramo da igramo oštro od samog početka i verujem da bi mogao da odluči neki šut ili dobra odbrana - istakao je Manojlović.

 ??  ?? „derbi uvek važan, ali neĆe odluČiti ko Će biti šampion“: miroslav vuliĆeviĆ
„derbi uvek važan, ali neĆe odluČiti ko Će biti šampion“: miroslav vuliĆeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia