Blic

Ministarka u bolovima ali se polako oporavlja

Ministarka bez portfelja i potpredsed­nica SPS-a Slavica Đukić Dejanović nakon teške saobraćajn­e nezgode prebačena je juče iz Niša u KBC “Banjica”, gde će pratiti njeno stanje, ali za sada lekari ne planiraju operaciju.

- M. Rodić

Nakon predizborn­og mitinga Aleksandra Vučića u Vranju, ministarka i njen šofer sudarili su se u službenom “audiju” sa kamionom koji je dolazio iz suprotnog pravca kod Grdeličke klisure oko 19.45 sati. Automobil je smrskan, a zahvaljuju­ći erbegovima koji su se aktivirali istog trenutka izbegnuta je tragedija, a učesnici su prošli sa lakšim povredama.

- Slika je bila stravična a ja se ne sećam ničega do Niša. Kada sam videla automobil, ja sam se sablaznula. Nisam mogla da smirim ni sina, ni roditelje, ni supruga Ranka. Mislim da je njima bilo teže nego meni. M. Čim ne budem primala infuziju, potrudiću se izađem iz bolnice. - rekla je za „Kurir“Đukić Dejanović.

Da je u stabilnom stanju potvrdio je i suprug Ranko Dejanović.

- Ne znam da li je svesna šta se dogodilo, nisam je još to ni pitao... Sedela je na mestu suvozača i telefonira­la, imala je sreće u trenutku nesreće jer su je erbegovi spasli. Kada smo se čuli telefonom, žalila se na bolove u desnom ramenu - potreseno priča Dejanović.

Kada je ministarka pristigla iz Niša u sanitetsko­m vozilu, na licima najbližih videlo se veliko olakšanje. Pri izlasku iz sanitetsko­g vozila razmenili su osmehe i poljubac, a zatim su je lekari prevezli kolicima u bolničku sobu. Ubrzo je usledilo još dobrih vesti.

- Ona je u ovom trenutku u bolnici i dobro se oporavlja. I dalje radimo na dijagnosti­ci, a operacija nije u planu, barem smo tako ustanovili za danas - kaže za “Blic” direktor Instituta za ortopedsko­hirurške bolesti “Banjica” doktor Zoran Baščarević. I predsednik SPS Ivica Dačić je rekao da je razgovarao telefonom s Đukić Dejanović. Dačić je rekao i da za sada nema informacij­a šta se tačno desilo i zašto je došlo do saobraćajn­e nesreće ukazavši da i fotografij­e s mesta udesa pokazuju ozbiljnost slučaja: „Sreća je što niko nije poginuo“.

Ranije je direktor KC Niš doktor Zoran Radovanovi­ć objasnio koje je povrede Đukić Dejanović zadobila.

- Povrede koje je zadobila su prelom glavice kosti nadlaktice, u ramenom zglobu. Ostalo je u redu i bitno je da nema povrede unutrašnji­h organa.

 ??  ?? ministarka bila komunikati­vna
ministarka bila komunikati­vna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia