Blic

Janjatović se oporavlja u bolnici u Zagrebu

-

Petar Janjatović, naš poznati muzički kritičar i autor “Ex-Yu rock encikloped­ije”, kolabirao je u ponedeljak uveče u Zagrebu na komemoraci­ji svom mlađem kolegi Anti Perkoviću. On je nakon toga prebačen u bolnicu, gde se oporavlja.

U prepunoj dvorani Zagrebačko­g kazališta mladih održana je dirljiva, na momente i potresna komemoraci­ja Perkoviću, a završila je naglo, kad se na pozornici usred oproštaja od preminulog kolege srušio Petar Janjatović, preneli su hrvatski mediji.

Janjatović je s mikrofonom u ruci izašao pred publiku kako bi podelio sećanje na Perkovića i njihovo poznanstvo.

- Odlazi dobar svet kojem je pripadao Ante, a sve više ostaje polusvet - izgovorio je Janjatović, nakon čega mu se slošilo, te je uspeo pred okupljenim­a da izusti: “Izvinite”, pre nego što se srušio na pod.

U publici je bio lekar koji je odmah priskočio u pomoć, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći. Nakon reanimacij­e prevezen je u tamošnju bolnicu “Sestre Milosrdnic­e”, a u trenutku kad su ga iznosili iz pozorišta, bio je pri svesti. Ovim nemilim događajem je i završena komemoraci­ja.

Kako je preneo portal “Ravno do dna”, medicinsko osoblje iz bolnice u koju je Janjatović smešten izjavilo je da je reanimacij­a bila uspešna, te da je juče već u jutarnjim satima Petar bio stabilno i dobro. Janjatović (1956) odranije ima ugrađen bajpas i dva stenta.

Ovaj ugledni muzički kritičar prošle godine je objavio četvrto dopunjeno izdanje „Ex-Yu rock encikloped­ije 1960-2015“u kojoj je obradio 487 izvođača sa prostora bivše Jugoslavij­e.

 ??  ?? U dvorani Zagrebačko­g kazališta mladih održana je komemoraci­ja Anti Perkoviću, a završila je naglo, kad se
na pozornici srušio Petar Janjatović
U dvorani Zagrebačko­g kazališta mladih održana je komemoraci­ja Anti Perkoviću, a završila je naglo, kad se na pozornici srušio Petar Janjatović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia