Blic

DANAS U NIONU (12), U SEDIŠTU UEFA, ŽREB ZA ČETVRTFINA­LE LIGE ŠAMPIONA Lester niko neće za protivnika

- A. Pijevac

U ČETVRTFINA­LU LIGE ŠAMPIONA NEMA NIJEDNOG SRPSKOG FUDBALERA

Pet država ima timove u završnici evropskog takmičenja. Najviše ih, naravno, stiže iz Španije, a „veliki“ne žele da igraju sa prvakom Engleske.

Na stolu je ukupno 3,8 milijardi evra, koliko vrede 195 fudbalera iz osam klubova koji su se plasirali u četvrtfina­le Lige šampiona. Izvlačenje parova je danas tačno u podne, a žreb nije dirigovan, odnosno svako može da igra sa svakim.

Real ima najskuplju ekipu, ali su Madriđani, zanimljivo, tek na četvrtom mestu među favoritima, iza Barselone, Bajerna i Juventusa. Autsajder je svakako Lester, kojem se daje 0,6 odsto šansi za osvajanje Lige šampiona. Međutim, Lesteru promil nije smetao da postane prvak Engleske!

- Sve mi je jasno, ali ja bih voleo da u četvrtfina­lu izbegnemo Lester. Oni su opasna ekipa, čija igra zavisi od trenutnog raspoložen­ja. Ako im dopustite, mogu da vas povrede. Lester više nema šta da izgubi i zato ne želim da ih vidim - rekao je golman Juventusa Đanluiđi Bufon.

Identično razmišlja i menadžer Reala Zinedin Zidan.

- Lester je noćna mora za trenere. Ne verujem da će ijedan od mojih kolega skočiti sa stolice kada bude izvukao Engleze. Nisu bili favoriti, niti će biti bez obzira na protivnika. Teško ih je pročitati - priznao je Zidan.

Kreg Šekspir, s druge strane, plaši se da razmišlja o žrebu pred subotu i meč sa Vest Hemom u Premijer ligi.

- Ko smo mi da pretimo veikim klubovima? Da, ovo je fantastiča­n rezultat, ali naporno je igrati na dva fronta, pogotovo za nas jer u domaćem prvenstvu ne stojimo dobro. Kojo god tim da dobijemo, to će biti spektakl u kojem bi trebalo da uživamo. Na kraju, možda nekoga i iznenadimo, nikad se ne zna - tajanstven je menadžer Lestera.

Monako je poslednji tim koji je prošao dalje nakon triler dvomeča sa Mančester sitijem, završenim ukupnim rezultatom 6:6. “Kneževi” su profitiral­i zbog gola u gostima, a Mančester siti je prvi tim u Ligi šampiona koji je eliminisan iako je postigao pet golova na jednom meču.

- Kao i do sada, nastavićem­o da igramo otvoreno, sa dosta golova. Mi smo takva ekipa i nema potrebe da bilo šta menjamo. Sigurno je da postoje klubovi koje bismo želeli da izbegnemo, ali ovo je četvrtfina­le. Ovde su svi koji su zaslužili da budu deo završnice zajedno sa nama - poručio je trener Monaka Leonardo Žardim.

Kladionice u prvi plan ističu Barselonu i Bajern, s tim da su Bavarci u boljem položaju jer imaju više igrača, odnosno dužu klupu.

- Pretpostav­ljam da bi ljubitelji fudbala želeli da se u četvrtfina­lu sastanu Barselona i Real. Zbog toga se mi u klubu ne opterećuje­mno žrebom. Završnica je sezone, umor stiže igrače i svako može da pobedi svakoga - kratak je bio prvi stručnjak katalonsko­g kluba Luis Enrike.

 ??  ?? lester je autsajder s kojim niko ne želi da igra
lester je autsajder s kojim niko ne želi da igra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia