Blic

Gde su i šta rade Nikolići?

Tomislav Nikolić poslednjih nedelja kao da je u zemlju propao, međutim, po svemu sudeći neće otići u penziju posle odlaska sa Andrićevog venca.

- Ž. Jevtić

„Blic“je pitao nekoliko ministara da li viđaju Tomislava Nikolića i svi odreda su odgovorili bukvalno identično:

- Nisam ga video. I ja se pitam... Ne znam šta radi... Znam jedino da treba da putuje u Kinu.

Iako izbegavaju da govore bilo šta o ‘svom šefu’, jedan od službenika u Predsedniš­tvu pomalo je otkrio za „Blic“.

- Predsednik dolazi na posao i na potezu je Bajčetina - Beograd. Ne bih da komentariš­em njegovo stanje, ali je vidljivo da nije raspoložen kao što je to bilo ranije - kaže naš sagovornik.

Prisutnost u javnosti aktuelnog predsednik­a Srbije poslednjih pet godina bila je sasvim redovna pojava. Davao je izjave, imao poneku inicijativ­u, delio ordenje, putovao ili primao delegacije. Potom je dok se čekalo objavljiva­nje datuma i imena predsednič­kih kandidata napravio cunami i u SNS i javnosti najavom svoje samostalne kandidatur­e, obznanjeno je i da je tražio mesto premijera ili lidera naprednjak­a. Onda je usledila još jedna epizoda - odustao je od kandidatur­e. A potom, Nikolić je bukvalno nestao.

Ministri u Vladi izbegavaju razgovore o mogućim funkcijama i navode da će to doći na red tek kada se okončaju izbori. Međutim, iako pristanu da ponešto kažu od onoga što znaju o Nikolićevo­j budućoj političkoj sudbini, nemaju identičan stav. Kako se spekuliše, on će dobiti „neku poziciju”, a to bi prema jednima moglo biti zaduženje u vezi s ekonomskom saradnjom s Kinom gde je Nikolić veoma uvažavan u vrhu vlasti.

- Ta funkcija je ‘unosna’, ali premalo je to za Nikolića. Nije isključeno da dobije mnogo višu funkciju - kaže jedan od ministara.

Prema nezvanični­m najavama, aktuelni predsednik države uključiće se u kampanju. Njegov doprinos će biti dogovor sa Kinom 30. i 31. marta oko direktnih avionskih letova i okončanje posla oko RTB-a Bor. Međutim, Nikolić je planiran i na završnim mitinzima gde će odlazeći predsednik sa bine pružiti podršku Aleksandru Vučiću. Njegovo obraćanje očekuje se u rodnom Kragujevcu, gde će biti završni miting predsednič­kog kandidata SNS, a koji je prema postojećem planu 29. marta.

 ??  ?? na relaciji bajČetina– beograd, sprema se za put u kinu i nije raspoložen: tomislav nikoliĆ sa suprugom dragicom
na relaciji bajČetina– beograd, sprema se za put u kinu i nije raspoložen: tomislav nikoliĆ sa suprugom dragicom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia