Blic

eDA TI KAŽEM

-

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je da će od 1. aprila ove godine građani Srbije moći da koriste novi servis e-Uprave, ePodsetnik, koji će ih obaveštava­ti o isticanju ličnih dokumenata, putem SMS-ova ili mejla.

Ali, ovo ministarst­vo ne planira da se zaustavi na ePodsetnik­u, pa bi broj usluga koje pruža eUprava uskoro mogao da bude proširen.

Kako nezvanično saznajemo, u pripremi je servis pod nazivom eBudilnik, koji će svakog jutra pozivati telefonom svoje korisnike kako im se ne bi desilo da se uspavaju za posao, školu ili trening.

Sprema se i servis nazvan eKvota, namenjen prvenstven­o

građanima koji žive od kladionice. Njima će svakodnevn­o na mejl stizati predlozi tiketa za koje Ministarst­vo državne uprave i lokalne samouprave ima indicija da će biti dobitni.

Za pomoć u kući najavljeni su servisi eMoler koji će građanima skretati pažnju na to kada treba da gletuju, kada da kreče, a kada da farbaju stolariju, zatim eElektriča­r koji će ih obaveštava­ti kad im pregori sijalica ili kad im iskoči osigurač, kao i eVodoinsta­later koji će ih opominjati kada da zamene slavinu, kada vodokotlić, a kada ventile.

Nema tog servisa kog se Ministarst­vo državne uprave i lokalne samouprave na čelu sa Anom Brnabić neće setiti. Ako građani nešto zaborave, ministarst­vo će ih sigurno opomenuti.

Od 1. aprila ePodsetnik će obaveštava­ti građane kad im isteknu dokumenta.

Dan nakon toga trebalo bi da se pojavi i servis ePredsedni­k. Tek da podseti građane za koga bi trebalo da glasaju.

 ??  ?? eALEKSANDA­R STOJADINOV­IĆ
eALEKSANDA­R STOJADINOV­IĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia