Blic

VOJINA ĆETKOVIĆA SAM HRABRIO NA PRIJEMNOM

Vojin Ćetković i Sergej Trifunović su, posle 20 godina, zaigrali zajedno u predstavi „Don Žuan”, a ova vest je obradovala njihovog prijatelja iz Stalaća Dragana Čapkunović­a Čapka, koji je s obojicom delio scenu još kada su bili golobradi, anonimni klinci.

- S. Milenković

Prve glumačke korake Čapko, radnik Železnica Srbije i fanatični glumac amater, načinio je u Ćićevcu daleke 1980.godine. Na kastingu za predstavu „Đačko doba” kruševačko­g Doma omladine izabran je za ulogu profesora sa govornom manom.

- Reditelj predstave bio je Bata Miladinovi­ć, najbolji glumački pedagog Jugoslavij­e. „Đačko doba” je bila kultna predstava, imali smo 76 izvođenja širom zemlje, a snimljena je i za JRT. U ovoj predstavi sam se prvi put sreo sa Sergejem - priseća se Čapkunović.

Čapko kaže da je Sergej bio „radoznao, inteligent­an, talentovan i hiperaktiv­an, baš kao i danas“.

- Nikada nisi mogao da budeš miran kada je Sergej pored tebe, naročito na gostovanji­ma. Pubertet ga je tresao, ali kada je suprotni pol u pitanju, bio je jako stidljiv. I danas mi je zahvalan što sam ga ohrabrio da se upozna s vršnjakinj­om Majdom kada smo bili na nagradnom zimovanju u Dubrovniku. Tada je umalo napravio incident preglasno izražavaju­ći mišljenje u gradskom prevozu da je „Beograd sto puta lepši od Dubrovnika“. Znao sam da mu lupim ćušku kada pretera sa nestašluci­ma otkriva Čapko.

Sa Vojinom Ćetkovićem i Markom Živićem Čapko je prvi put zaigrao u predstavi „Kapetan Džon Piplfoks“, takođe u Dramskom studiju Doma omladine.

- Na Vojina i Marka nismo morali da pazimo da ne naprave neku štetu. Sa sadašnjom suprugom Sanjom sam išao da gledam Vojinov i Sergejev prijemni na FDU. Vojin se i danas šali što sam na njegovo pitanje „kakvi smo bili“odgovorio „što se mene tiče, vi ste prošli“. Bio sam presrećan - kaže Čapkunović, i dodaje:

- Sergej, Vojin i Marko su ostali dobri prijatelji, bez gordosti i predrasuda. Privilegov­an sam što su mi prijatelji i što sam delio sa njima tremu, ali i aplauze publike kaže Čapko.

 ??  ??
 ??  ?? vojin, Čapko i sergej
vojin, Čapko i sergej

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia