Blic

Novak možda propušta i Dejvis kup u Beogradu

Branilac trofeja ima problema sa povredom lakta i doktori će odlučiti da li će nastupiti na Floridi ili sledi pauza.

- J. Medić

Novak Đoković želi da igra u Majamiju, gde je trijumfova­o prošle godine i sada mora da odbrani 1.000 bodova. S druge strane, lekarska ekipa mu je savetovala da propusti turnir zbog povrede lakta. Đokoviću je lakat stradao u Indijan Velsu, a prvi lekarski pregledi su otkrili da je povreda ozbiljnija nego što se pretpostav­ljalo. Doktori su pregledali Novaka po dolasku u Majami, ali je on zatražio i drugo mišljenje pre nego što donese konačnu odluku.

Ako odluči da preskoči Majami, izgubiće 1.000 bodova, pa će Endi Marej povećati prednost na listi. Zanimljivo je da ni Britanac neće igrati u Majamiju, takođe zbog povrede lakta. Novak je i pre imao problema sa povredama ručnog zgloba i ramena, a sada oseća bolove u laktu. Povreda je verovatno nova, jer da nije, Đoković ne bi igrao dubl u Indijan Velsu i tako rizikovao da pogorša zdravstven­o stanje.

Zbog novonastal­e situacije, pod znakom pitanja je i učešće drugog tenisera sveta i u četvrtfina­lu u Dejvis kupa koje se igra od 7. do 9. aprila u Hali “Aleksandar Nikolić” protiv Španije. Ipak, do tada ima još pune tri sedmice i sigurno je da će Đoković biti na terapijama i potruditi se da ozdravi kako bi drugove predvodio u borbi za polufinale u ovom takmičenju. Dok su Đoković i Marej na terapijama, na pohod ka vrhu sprema se Rodžer Federer. - Morao bih da osvojim još jedan grend slem kako bih se vratio na vrh. Ništa osim broja jedan me ne interesuje i zato mi rang nije prioritet - jasan je Federer.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia