Blic

Ne menjamo plan, samo pobedau Gruziji!

“Orlovi” se danas okupljaju, a u petak u Tbilisiju igraju peti meč kvalifikac­ija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

- veljko ivanoviĆ

Srbija je druga u grupi D i trebalo bi da u Gruziji potvrdi ulogu favorita.

Ali, u Tbilisiju neće biti lako. Gruzini, iako imaju samo dva boda na kontu, nisu naivni. Igrali su do sada odlično protiv ekipa iz gornjeg doma, gubili bodove nesrećno.

- Oni su potpuno nepredvidi­va selekcija. To poziva na oprez. Kada mu je dobar dan, taj tim može da pobedi bilo koga. Ali i da prospe već upisane bodove, kao protiv Moldavaca kada su bili dominantni, a na kraju odigrali 1:1. Uglavnom - nisu imali sreće. Pa ipak, verovatno je bolje što su gotovo sasvim ispali iz trke za prva dva mesta, pa nemaju prevelika očekivanja - kaže za “Blic” Slavoljub Muslin, selektor Srbije.

S druge strane, Srbiji su bodovi imperativ.

- Uvek idemo na pobedu, to smo dokazali. I protiv Velsa smo napali tri boda, mogli smo do njih, ali nije nam bio dan, dešava se. Plan ne menjamo, tražićemo i u Gruziji trijumf. Naš sledeći protivnik spada u grupu onih protiv kojih moramo da uzimamo bodove.

Bez obzira na sve te činjenice, Gruzija je pažljivo analiziran­a.

- Naravno, kao i svaka ekipa iz naše grupe. Prošla su vremena kada je bilo autsajdera. Sve smo pomno odmerili i izvagali. Od onih koji će da igraju protiv nas, izdvajam plejmejker­a Ananidzea, napadača Kazaišvili­ja i ofanzivca Čenturiju. Oni mogu da nam naprave problem.

Eventualna tri boda u Tblisiju donela bi lepu uvertiru za meč protiv Velsa u Beogradu 11. juna.

- Insistiram na tome da je svaka sledeća utakmica najvažnija. Tako da se sada isključivo baziramo na Gruziju. Posle tog duela razmišljać­emo o Velšani-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia