Blic

DNK otkriva da li je pevačica iz Borče žrtva serijskog ubice

- ana ž. adžiĆ

Po završetku DNK analize, koju obavlja Interpol, biće poznato da li je pevačica Jelena Krsmanović (33) žrtva serijskog ubice koji je ubio dve devojke u Nemačkoj i Austriji.

Naime, neki od detalja zločina u Borči, ali i ubistava devojaka u blizini nemačkog grada Endingena, odnosno austrijsko­g Kufštajna, poklapaju se, zbog čega je Interpol zatražio od srpske policije da pošalje sve materijaln­e dokaze otkrivene na mestu ubistva u beogradsko­m naselju Borča 2. aprila 2016.

Naime, istražitel­ji iz Nemačke i Austrije nedavno su povezali ubistva Karolin G. (27), čije je telo nađeno 10. novembra 2016. u šumi između Endingena i Balingena, u pokrajini Baden-Virtenberg i francuske studentkin­je Lusil K. (20) u Austriji od 12. januara 2014.

Naime, iako su na oba uviđaja otkriveni DNK tragovi koji su se smatrali praktično neupotrebl­jivim, nemačka policija uspela je da uradi analizu koja je pokazala da je reč o istoj osobi, a potom je na osnovu iskaza očevidaca izrađen i foto-robot ubice i utvrđeno je da je u pitanju izvesni kamiondžij­a.

Zbog izvesnih sličnosti u okolnostim­a ubistava sa onim u Borči, Interpol je tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebl­jivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je za sada izvesno je da se neki detalji zločina u Borči poklapaju sa zločinima u Austriji, odnosno Nemačkoj, ali neki i ne.

Sve tri mlade žene su džogirale kraj reke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi i u svim slučajevim­a se sumnja da je reč o gvozdenoj šipci. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena.

Osim DNK analize, takođe treba proveriti da li je 2. aprila 2016. kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primećen neki kamion strane registraci­je, jer istražitel­ji veruju da je zločinac kamiondžij­a.

Osim ponovnog pregledava­nja video-nadzora sa kamera koje snimaju put ka nasipu, uporediće se i da li je neki od kamiona, koji je uočen na tom putu, već narednog ponedeljka napustio Srbiju.

Naime, zanimljivo je da na oko kilometar od nasipa

u Borči postoji šljunkara, na koju kamiondžij­e svakodnevn­o odlaze

Studentkin­ja ekonomije Lusil K. iz Liona, koja je bila na razmeni u Austriji, nađena je mrtva u januaru 2014. na obali reke Ins u Kufštajnu u Austriji.

Ona je bila sama na promenadi kada je silovana i ubijena sa nekoliko udaraca u glavu. Telo Nemice Karolin G. nađeno je u šumi, a utvrđeno je da je silovana. Ovaj zločin uzburkao je celu Nemačku, pa je policiji u Endingenu kod Frajburga stiglo 2.000 dojava koje navode na mogućeg ubicu iako ništa od toga nije navelo na vruć trag.

Tek su forenzičar­i došli do ključnog traga koji je vodio u Austriju i do ideje o istom ubici, iako je razmak između zločina više od tri godine, a mesta su udaljena više od 400 kilometara.

Obe devojke su džogirale kada su ubijene, silovane su, a mesto zločina je u blizini odmorišta za kamione kojim je vikendom, kada su Karolin i Lusil usmrćene, zabranjena vožnja.

Obe devojke su ubijene u nedelju, za razliku od Krsmanović­eve koja je stradala u subotu.

 ??  ?? Endingen novembar . DRUGA ŽRTVA Karolin G. (27), čije je telo nađeno 10. novembra prošle godine u šumi između Endingena i Balingena januar . PRVA ŽRTVA Kufštajn Francuska studentkin­ja Lusil K. (20) ubijena je u Austriji pre tri godine
Endingen novembar . DRUGA ŽRTVA Karolin G. (27), čije je telo nađeno 10. novembra prošle godine u šumi između Endingena i Balingena januar . PRVA ŽRTVA Kufštajn Francuska studentkin­ja Lusil K. (20) ubijena je u Austriji pre tri godine
 ??  ?? Beograd Pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je na nasipu u Borči Jelena je ubijena tokom vikenda Takođe je džogirala pored reke Ubijena je udarcima u glavu, kako se sumnja štanglom Jelenu ubica nije silovao Njen mobilni je nađen
Beograd Pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je na nasipu u Borči Jelena je ubijena tokom vikenda Takođe je džogirala pored reke Ubijena je udarcima u glavu, kako se sumnja štanglom Jelenu ubica nije silovao Njen mobilni je nađen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia