Blic

Luksuz na kvadrat

NAJSKUPLJI AUTOMOBILI SALONA U BEOGRADU

- a.pijevac

Bez obzira na novitete i popuste, glavno mesto na Salonu u Beogradu imaju ekskluzivn­i modeli koji se, po običaju, prvi prodaju i pored astronomsk­e cene.

Već smo napisali da će „Rols-Rojs“da izloži „goust blek bedž“vredan 350.000 evra, a ništa manje ne košta vrhunski terenac „mercedes G 4x4 na kvadrat“koji je baziran na modelu „G63 AMG 6x6“. Terenac je zaštićen čeličnim pločama sa donje strane, dok su krajevi izduvnog sistema postavljen­i sa strane. „G 4x4 na kvadrat“koristi i specijalne „off road“gume na točkovima od 22 inča, a iz „Mercedesa“kažu da je rastojanje od zemlje 450 mm, kao i da terenac može da prođe kroz vodu dubine jednog metra. Srce luksuznog „čudovišta“je 4,0-litarski V8 motor sa 422 KS. Automobil koristi sistem dvostrukih opruga i po dva amortizera na svakom točku, po kojima je i dobio dodatak „kvadrat“u imenu.

Sa luksuznih limuzina i radikalnih terenaca, selimo se u svet superautom­obila čiji je „honda NSX“pravi predstavni­k na Salonu u Beogradu. Novi NSX koristi hibridni pogon koji kombinuje V6 benzinac sa čak tri elektromot­ora. Ukupna snaga sistema je 573 KS a japanski superautom­obil do stotke ubrzava za tri sekunde.

BMW će konačno u Beogradu predstavit­i oba modela iz „i“podbrenda, električni „i3“koji je nedavno dobio i verziju sa produženim dometom zahvaljuju­ći većim baterijama, i hibridnog sportistu „i8“. Takođe, Bavarci će Halu 2A ispuniti i sportskim M verzijama, od malog M2 pa sve do M X6 sa 575 KS i cenom od 145.900 evra.

185

hiljada evra je cena hibridnog sportskog modela „honda NSX“

162.000

evra potrebno je da biste postali vlasnik modela „BMW i8“

260

hiljada evra košta „mercedes G 500 4x4 2“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia