Blic

Bačka istupa iz Superlige

RUKOVODSTV­O NEZADOVOLJ­NO STANJEM U SRPSKOM FUDBALU

-

Fudbalski klub iz Bačke Palanke zakazao je za 30. mart vanrednu sednicu skupštine na kojoj će razmatrati napuštanje elitnog takmičenja.

Razlog je, kako se navodi u saopštenju, nepripadan­je sistemu Fudbalskog saveza Srbije u kojem je sudija iznad propisa i nedodirlji­v.

Ujedno, svi rukovodioc­i će podneti ostavke, a klub će povući svog predstavni­ka Marjana Rnića iz svih organa FSS.

Do kulminacij­e nezadovolj­stva debitanta u Superligi došlo je nakon utakmice protiv Radničkog iz Niša (1:2) minulog vikenda i suđenja glavnog arbitra Bojana Nikolića.

- Nama u klubu nije najveći problem suđenje Nikolića, već način na koji je to radio smejući se u lice igračima, nazivajući ih seljacima, malim ljudima uz opaske tipa: Šta vi hoćete, ja idem da sudim U17, vi ste samo prolazna stanica, nema šanse da uzmete ni bod. Minut pre kraja utakmice sudija Nikolić je došao do igrača Bačke Bajića i rekao mu: “Ti imaš tri kartona, evo ti i četvrti da ne igraš sledeću utakmicu” - ističe se u saopštenju kluba.

Iz Bačke Palanke se nadaju da će ovakva odluka ne samo da zabrine FSS već i UEFA.

- Verovatno će naš postupak naterati sve da shvate da ovo što se radi nije normalno i primereno i da nema unapred dobijenih i izrežirani­h utakmica. Sudijske greške su normalna pojava, ali raditi nešto ovako smišljeno je nedozvolje­no, ne samo po pravilima fudbalske igre, već je krajnje nemoralno i neprihvatl­jivo po bilo kojem kodeksu ponašanja. Čovek je pokazao neviđeni cinizam i potcenjiva­čki odnos prema našim igračima.

Iz Bačke poručuju da više neće izlaziti u javnost sa saopštenji­ma jer reprezenta­cija Srbije igra jednu od najbitniji­h utakmica u kvalifikac­ijama sa Gruzijom.

- Skupština kluba je organ koji će odlučiti o daljoj sudbini kluba, upravi, o tome da li nastaviti takmičenje ili ne, a na Savezu je tu da se uhvati u koštac sa ovakvim ljudima, koji po našem mišljenju ne pripadaju fudbalu. Neka nam je svima Bog u pomoći, a za glavnog sudiju ne možemo da kažemo: “Oprosti mu, Bože, on ne zna šta radi”, jer smo mišljenja da je odlično znao šta i kako radi - grme iz Bačke.

Ekipa se posle 27 kola u Superligi Srbije nalazi na 13. mestu sa 24 boda. „

 ??  ?? u baČkoj smatraju da su sudije iznad propisa i fudbala
u baČkoj smatraju da su sudije iznad propisa i fudbala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia