Blic

Peconi upucan zbog „silikonuša“

Beogradska policija traga za kontroverz­nim biznismeno­m Željkom Rutovićem, osumnjičen­im da je u hotelu “Prag” u centru Beograda ranio Predraga Rankovića Peconija.

- ana ž. adžiĆ, lj.tozev

Ranković, vlasnik TV „Hepi“i kompanije „Invejv“, preksinoć je ranjen u nogu sa šest hitaca i on se nakon operacije oporavlja.

Osim za Rutovićem, potraga je raspisana i za dvojicom njegovih telehranit­elja koji su mu nakon pucnjave preksinoć pomogli prilikom bekstva iz hotela.

Rutović i Ranković sedeli su za istim stolom u restoranu hotela u kom je bio Srđan Milovanovi­ć, vlasnik “Kopernikus­a” i vlasnik hotela.

Za stolom sa njima bili su i biznismen Milo Đurašković, osuđen zbog malverzaci­ja, Novica Kocić, vlasnik firme “Građevinar” i kultnog restorana „Zvezdara teatar“, pevačica Tijana Radivojevi­ć i izvesna Jelena Stevanović. Momci iz Rutovićevo­g i Peconijevo­g obezbeđenj­a sedeli su za susednim stolom.

- Rutović je stigao poslednji, a odmah mu je zasmetalo društvo devojaka. On je upitao: “Ko je doveo ove silikonuše?”, a Peconi ga je pitao u čemu je problem. Rutović mu je kratko rekao: “Šta one traže za stolom? Jesi ti lud? Vodi ih u rijaliti. Valjda se zna ko može da sedi sa mnom za stolom, majku mu. Vodi ih kući pošto su izgleda tvoj nivo“. Peconi je navodno na to uzvratio: „E, alo, nemoj da se vređamo“- kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Verbalni duel se navodno potom zaoštrio i prerastao u fizički sukob dvojice biznismena.

- Rutović je uspeo stolicom da udari Rankovića po glavi, a sledećeg momenta izvadio je pištolj i Peconiju pucao u noge. Ispalio je šest hitaca. Polovina ispaljenih metaka pogodila je Rankovića u noge, reagovalo je obezbeđenj­e obojice biznismena, odvlačeći jednog na jednu, a drugog na drugu stranu. U tom metežu gosti hotela su se razbežali.

U istrazi je za sada ovaj motiv sukoba isplivao kao jedini. Gradom se ubrzo pronela priča i da su se dvojica biznismena navodno sukobila oko kupovine samog hotela „Prag“koji je kupio biznismen Srđan Milovanovi­ć i čija je privatizac­ija

poništena 15. marta.

- Sam Peconi je u šok-sobi i još uvek nije saslušan. Rutović je u bekstvu, a ostali iz društva za stolom nisu u sredu veče čak otkrili ni da je Rutović bio sa njima u društvu. Svađu oko devojaka čuli su ostali gosti, a da li njih dvojica imaju neki drugi sukob znaće se nakon saslušanja. Da je Rutović pucao otkriveno je pomoću snimaka videonadzo­ra - kaže naš izvor. Istraga je nastavljen­a i juče pre podne kada su svedoci pucnjave davali izjave o dešavanjim­a u hotelu “Prag”, a za sada nije poznato da li je Rutović iskoristio svoje veze da bi pobegao.

Policija je juče pre podne pretresla i kuću, tačnije vilu osumnjičen­og Rutovića u naselju Vojvode Vlahovića na Voždovcu. Za sada nije poznato da li su i šta odneli iz dvorca osumnjičen­og. U dvorištu velelepne vile, opasane bedemima, juče je bila parkirana “škoda superb”, ali i džip američkih registraci­ja.

Ni zaposleni u hotelu “Park”, na čelu sa direktorom i njegovom zamenicom, juče nisu bili raspoložen­i za bilo kakvu priču. Takođe, gotovo niko od društva za stolom juče se nije javljao na telefon.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia