Blic

Malović: Vučić se neće baviti prevaranti­ma

Supruga predsednič­kog kandidata Vuka Jeremića, Nataša, podnela je krivičnu prijavu protiv SNS, Aleksandra Vučića i Milenka Jovanova.

- I.M.J.

Ona je, po rečima advokata Vladimira Gajića, prijavu podnela Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Nataša Jeremić je krivičnu prijavu podnela zbog toga što su je optužili da je glavni vođa narko-dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornos­ti pravnih lica, protiv lidera stranke Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotreb­u odgovornog

položaja i kao podstrekač­a u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov - rekao je Gajić novinarima.

Advokat je rekao da je krivična prijava podneta “zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljiv­anje” i naglasio da očekuje da će tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić “upravlja celokupnim narko-tržištem u Srbiji” a potom se premijer Aleksandar Vučić zbog te izjave izvinio građanima Srbije.

Nataša Jeremić je na konferenci­ji za novinare u utorak, 21. marta, rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića.

Vladanka Malović, šefica pres službe SNS, kaže da su i Vučiću advokati savetovali da tuži.

- Naši advokati predložili su Aleksandru Vučiću da podnese 82 krivične prijave protiv Jeremića i 14 protiv Saše Jankovića. On do sada nije želeo to da učini, jer očigledno ima pametnija posla. Ne želi da se na bilo koji način bavi pomenutim prevaranti­ma i lažovima, koji osim mržnje prema Vučiću nemaju nikakav plan i program za Srbiju, što svi građani jasno vide - navela je Malovićeva.

 ??  ?? vladanka maloviĆ
vladanka maloviĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia