Blic

Dobijali smo i jače od Barselone

Da su savladali Olimpijako­s, crveno-beli bi u Kataloniji imali prvu od tri meč lopte, ovako imaju imperativ pobede kako bismo izbegli dramu u poslednjem kolu u duelu sa Darušafako­m.

- nebojša todoroviĆ

Pred košarkašim­a Crvene zvezde je utakmica sezone. Meč koji, po svim realnim kalkulacij­ama, moraju da dobiju ukoliko žele da izbegnu scenario po kojemm bi im okršaj sa Darušafako­m u poslednjem kolu bio biti ili ne biti! Olakšavaju­ća okolnost za crveno-bele je to što su Katalonci odavno izgubili šanse za četvrtfina­le i da za njih ovaj duel i nema neki takmičarsk­i značaj, ali, ono što im ne ide naruku svakako je umor i činjenica da će na megdan Barsi izaći samo 48 sati posle bolnog poraza od Olimpijako­sa.

- Biće nam mnogo teže da se psihički oporavimo za Barselonu nego fizički. Ali, imali smo i ranije dve utakmice u jednoj nedelji Evrolige, raspored nam ni pre nije išao naruku, tako da znamo kako s tim da se borimo. Moramo da nađemo snagu kako znamo i umemo. Pritom, ne zavarava nas činjenica da njima ne znači ovaj meč kao nama. Ipak su oni Barsa i neće nas sigurno pustiti na svom terenu. Ako budemo igrali kako znamo, imaćemo šanse - ističe Ognjen Kuzmić, centar crveno-belih.

Barselona je uz Makabi najveće razočaranj­e Evrolige. Katalonci su uložili mnogo novca, pucali su i na fajnal for, ali je on odavno postao samo pusti san. Čak 17 poraza u 27 kola od tima koji u sastavu ima Navara, “Crnogorca” Rajsa, Koponena, Doelmana, Dorsija, Perperoglu­a ili Tomića, znak je da mnogo toga ne štima u planovima trenera Jorgosa Bacokasa.

- Sigurno je da nisu zadovoljni rezultatim­a, ali imaju dosta povređenih igrača i to im je ove sezone stvorilo mnogo problema - kaže Nemanja Dangubić. - Ti momci su takmičari i sigurno nas neće štedeti, a na nama je da nametnemo naš stil igre. Moramo da se oporavimo i mentalno i fizički i probamo da dođemo do trijumfa - ističe Zvezdino krilo.

Iz Katalonije se Top 8 vidi jasnije nego iz Istanbula...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia