Blic

Za sreću je dovoljan i samo zagrljaj idola

GEST DŽERMEJNA DEFOA RASPLAKAO GLEDAOCE NA „VEMBLIJU“

-

Hart je pozajmio traku saigraču koji je na teren izašao držeći za ruku teško obolelog petogodišn­jaka Bredlija Loverija.

Fudbal nisu samo golovi, pobede i novac. Fudbal je i prilika da petogodišn­jeg dečaka koji boluje od neizlečive bolesti izvedete na teren "Vemblija" pred 77.690 gledalaca, koji su aplauzom i sa suzama u očima pozdravili malog heroja.

Džermejn Defo je postao nerazdvoja­n prijatelj sa Bredlijem, koji boluje od neuroblast­oma i kojem doktori daju još samo nekoliko meseci života. Bredli je vatreni navijač Sanderlend­a i najveći fan Džermejna Defoa, koji je hrabrog petogodišn­jaka posećivao u bolnici, a zajedno su bili i na mečevima sa Čelsijem i Evertonom.

Fudbaler engleske reprezenta­cije je, međutim, želeo da simpatično­g dečaka upozna ceo svet. Defo je, uz pomoć saigrača i kapitena Džoa Harta omogućio dečaku da izvede reprezenta­ciju Engleske na teren pred meč sa Litvanijom. Hart je dao traku Defou koji je sa Bredlijem prvi zakoračio na travnjak „Vemblija“.

- Ovo je bilo neverovatn­o. Dobio sam priliku da budem sa mojim idolom Džermejnom Defoom dok su svi na stadionu izgovarali moje ime rekao je petogodišn­ji Bredli Loveri. Iskusni fudbaler takođe nije mogao da sakrije suze, a prelepu i humanu fudbalsku priču začinio je vodećim golom u 22. minutu. - Teško mi je da se izborim sa emocijama. Jasno vam je da ne postoje reči kojima mogu da opišem kako sam se osećao. Mali Bred je bio sa mnom i zajedno smo poveli reprezenta­ciju u veliku pobedu. Postoje situacija sa kojima čovek jednostavn­o ne može da se izbori. Bred je najhrabrij­i klinac na svetu - rekao je 34-godišnji Defo, koji je postao šesti najstariji strelac u istoriji engleske reprezenta­cije.

Rekorder „Gordog albiona“je Stenli Metjuz koji je imao 41 godinu i 248 dana kada je postigao gol protiv Severne Irske. Najstariji strelac u svetskim okvirima je Kamerunac Rože Mila 42 godine i 39 dana.

 ??  ?? mali bredli u zagrljaju džermejna defoa
mali bredli u zagrljaju džermejna defoa
 ??  ?? džermejn i bredli su postali nerazdvojn­i
džermejn i bredli su postali nerazdvojn­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia