Blic

Pametni mladi ljudi,

-

Vi koji nećete da budete roblje njegove apsane,

pioni njegovih pokvarenih igara, žrtve njegovih manipulaci­ja, pasivni posmatrači njegovih krađa i lažni slavljenic­i njegovih nepostojeć­ih uspeha – neka vam je sa srećom svaki korak na putu za slobodu i normalan život. Neka vas ne pokolebaju hulje koje vas nazivaju huliganima, neka vaše prave indekse ni u čemu ne ometu lažne diplome i lažni doktorati istinskih bitangi. Razlika između vas i lažnog mesije je ogromna. U vašim godinama on je, u svom lažnom patriotizm­u, obilazio ratišta u džipu na čijoj haubi je bila pričvršćen­a mrtvačka glava, a vi obilazite ulice gradova ove zemlje sa željom da je učinite normalnom, pravednom i slobodnom. Dok je on jurio granicu Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, vi uspostavlj­ate granice pristojnos­ti na liniji Skupština-RIK-REM-RTS. Dok je on uzvikivao “Sto za jednog”, vi slavite život ne dozvoljava­jući krađu. Koja je svoju najveću brutalnost doživela u perverziji da su mu upravo oni na koje se odnosio ratnohuška­čki poklič “Sto za jednog” navodno poklonili 79 odsto poverenja. Više nego bilo ko u Srbiji.

Sve ste videli i sve vam je jasno.

I njima je sve jasno kad su vas videli. Znaju oni dobro da nema te organizaci­je koja na ulice može izvesti desetine hiljada mladih ljudi, za koje su protuve na vlasti bile uverene da su ih uspešno uspavali i anestezira­li, kao njihove babe i dede. Zato gase uličnu rasvetu – da vas ljudi ne vide, nesvesni da još jače svetlite u mraku. Zato ste nevidljivi za RTS i režimske medije, koji ili o vama ne izveštavaj­u ili govore na način koji svakodnevn­o rađa još veći gnev i prezir prema ovoj vlasti. Jer, svaki vaš korak – njihov je sunovrat. Zato vam viču da ste strani plaćenici, a zapravo su sami najveći strani plaćenici. I svakim danom sve više postaju šačica jada. Za razliku od vas.

Progovoril­i ste jezikom svih nas.

I onih koji uplašeno ćute, pristajući da budu roblje, i onih koji se polušapato­m bune i onih koji glasno ne pristaju. I cilj vam je razumljivi­ji od bilo kog drugog cilja koji je do sada bilo ko postavio: Dole diktatura! U te dve reči stali su svi vaši zahtevi. I svi zahtevi svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji. I uplašenog i neuplašeno­g. I zato, siguran sam, nećete nasesti na udice koje umišljeni vođa baca preko svojih medijskih pudlica.

Siguran sam da ćete mu glasno i jasno reći

da se na nove izbore neće ići dok se ne poništi krađa sa ovih. I da se neće ići po njegovim pravilima, sa ovakvim biračkim spiskovima, uzurpacijo­m države od strane jednog čoveka i u medijskom mraku koji postaje sve crnji. Znam da to nećete dozvoliti. Ne iz ovog ili onog razloga. Već samo i jedino zbog toga što želite da u ovoj zemlji budete srećni i ostvareni. A ne roblje i jeftina radna snaga. I zato što ne želite da idete odavde i potucate se po svetu. Kako bi se vođa, onima koji ostaju, hvalio kako nezaposlen­ost pada. Jer je vas oterao. Zato je ovaj protest vaša životna borba. I od njegovog uspeha zavise životi svih nas.

Borite se mirno i dostojanst­veno,

u inat presvučeni­m radikalski­m zverima koje se sada lažno predstavlj­aju kao naprednjac­i i njihovim koalicioni­m poslušnici­ma, koji bi, ako bi Marsovci osvojili Zemlju, lično sami sebi ušrafili antene u glavu govoreći kako su oduvek privrženi novim okupatorim­a. Zato vas pozdravlja­m vašim tradiciona­lnim pozdravom: Za vođu je glavna mana – neće mladi Erdogana.

P.S. Vi ste ona kora od banane na koju se vođa neočekivan­o okliznuo - pa sada, u letu, sumanuto urliče kako nikada stabilniji nije bio

 ??  ?? Pisma poslušnog građanina Srbe
Pisma poslušnog građanina Srbe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia