Blic

Vođa klana „Amerika” u Peruu finansirao bekstvo iz zatvora

- M. Jovićević „

Narko-bos Horhe Medina Gaviljan iz zatvora u Peruu pobegao je uz pomoć dvojice policajaca u kamionu sa smećem, a bekstvo je platio i organizova­o šef klana “Amerika“Zoran Jakšić (58).

Kako piše peruanski “Komersio”, najnovije nezvanične informacij­e o Medini govore u prilog tezi da poznati narko-trafikant - osuđen na 17 godina robije - nije ubijen, već je pobegao iz peruanskog zatvora Lurigančo.

Medina je pobegao 30. marta, i to u đubretarsk­om kamionu koji je vozio otpad iz zatvora. U tome su mu pomogla dvojica policijski­h službenika, a čitavu akciju finansirao je njegov stari prijatelj i saradnik Zoran Jakšić.

Zbog bekstva je suspendova­n upravnik zatvora Tomas Garaj, koji je, u međuvremen­u, prijavio da dobija pretnje smrću od zatvorenik­a.

Iako je u zatvoru bio dve godine, Medina nije izgubio kontakt sa svojim narko-vezama. Navodno, inspektori su primetili kontakt koji je Jakšić ostvario sa Medinom prošle godine u julu. Medina je kontaktira­o sa njim iz zatvora i spojio ga sa trgovcima kokainom u oblasti Vraem, koja je poznata kao jedna od glavnih regija u Peruu za proizvodnj­u kokaina. Droga je sa te lokacije prebačena u luku Kalao.

Jakšić je ubrzo nakon toga uhapšen, a Medina je pristao da bude jedan od glavnih svedoka u procesu čija je meta bio i Jakšić.

Naime, Jakšić je već osuđen na 20 godina zatvora, ali prvostepen­o, i na presudu se žalio. A Medina je sada pre svedočenja je pobegao, te istražni organi sumnjaju da je Jakšić - koji Medinu poznaje više od 20 godina - finansirao ovo bekstvo.

Trebalo je da Medina svedoči protiv Jakšića, ali je pobegao

 ??  ?? voĐa klana „amerika“zoran jakšiĆ
voĐa klana „amerika“zoran jakšiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia