Blic

Premijera „Don Kihota“22. aprila

- A. Latas „

Premijera predstave „Don Kihot ili šta su danas vetrenjače i odakle vetar duva“reditelja Zlatka Pakovića održaće se 22. aprila od 20 časova u klubu „Fabrika“, Studentsko­g kulturnog centra Novi Sad. Predstava je prvo otkazana dan posle predsednič­kih izbora iz, kako je tvrdio direktor SKC Obrad Škrbić, finansijsk­ih razloga, no javnost je to povezala sa političkim angažmanom jednog od glumaca u predstavi - Nikolom Đuričkom, koji je na predizborn­om skupu Saše Jankovića oštro kritikovao aktuelnu vlast. Nakon što je ekipa predstave ponudila da igra za džabe dok novac ne stigne, Škrbić je prvo taj predlog odbilo, no isti je dan u petak promenio odluku, navodeći kako je dobio uverenja iz „kulturnih i političkih krugova“kako će novca biti. Tako će publika, ipak, da vidi donkihotsk­u priču nakon 400 godina od njenog nastanka i Pakovićevo viđenje današnjice na temu borbe za lične ideale.

- Ovog puta krhka moć naše javnosti pobedila je nasilnu i mračnu partijsku moć. Nije bilo lako. Utoliko je moja radost veća - kaže Paković.

Đuričko igra Don Kihota, a Boris Milivojevi­ć Sanča Pansu. Pored njih u ulozi Dulsineje naći će se operska pevačica Katarina Jovanović te Igor Filipoviću ulozi Rosinanta. Tokom predstave izvodiće se uživo komprozici­je Miloša Nikolića na trubi. Jedna od osobenosti ove predstave je i lik naratora, u čijoj je ulozi reditelj Paković. Karte su u pretprodaj­i od 12. aprila na Gigstiks prodajnim mestima.

 ??  ?? nikola ĐuriČko
nikola ĐuriČko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia