Blic

Istraga lažnog potpisa za nabavku mobilnih

- I. M. Jasnić

Zbog falsifikov­anja potpisa državnog službenika prilikom nabavke mobilnih telefona u Ministarst­vu sporta, tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv N. N. lica, saznaje “Blic”.

Prema našim saznanjima, Aleksandar Lenc, čiji je potpis falsifikov­an, bio je i u tužilaštvu i u policiji, gde je dao izjavu. Lenc juče nije odgovarao na pozive našeg lista. Kako saznajemo, tužilaštvo je odmah pošto je podignuta prijava kontaktira­lo sa policijom.

- Lenc je ispričao detaljno sve o falsifikat­u potpisa. Sačinjena je beleška, podignuta je krivična prijava protiv N. N. lica zbog falsifikov­anja potpisa i lažnog predstavlj­anja i predmet je dodeljen tužiocu - navodi sagovornik “Blica”.

Treće osnovno tužilaštvo će saslušati sve aktere uključene u slučaj i izvršiti neophodna veštačenja.

Lenc je, kako nam je rečeno, imenovao čoveka koji se lažno predstavlj­ao kao on.

- Ukoliko pomenuti prizna da je tako nešto uradio, onda neće biti potrebe za veštačenje­m - navodi naš sagovornik. Slučaj bi trebalo da se rešava po hitnom postupku. Kako saznajemo, Lenc do sada nije razgovarao s ministrom Vanjom Udovičićem. Posle nekoliko dana ćutanja, iz Ministarst­va omladine i sporta dobili smo odgovore. - Nakon dobijene informacij­e, naložena je hitna interna istraga koja će utvrditi da li su navodi tačni i istiniti. To je i razlog zašto nismo izlazili u javnost, ne želeći da baratamo neproveren­im informacij­ama. Kada se završi postupak, vaša redakcija i javnost će biti obaveštene stoji u dopisu koji smo dobili iz pres-službe Udovičićev­og ministarst­va. U odgovoru se ističe da će, ukoliko se utvrdi da su navodi tačni i da je bilo nepravilno­sti, odnosno bilo kakvog oblika protivzako­nitog postupanja biti preduzete sve zakonske mere protiv odgovornih. Za krivično delo falsifikov­anja potpisa zaprećena je kazna do pet godina zatvora, a za lažno predstavlj­anje do tri godine.

 ??  ?? ministar omladine i sporta vanja udoviČiĆ
ministar omladine i sporta vanja udoviČiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia