Blic

Uhapšeni zbog šverca žive, pomogao im i policajac

- A. Ž. A.

Zrenjanina­c Milorad Aćić (46) i Svetomir Đurđević (65) iz Velikog Gradišta uhapšeni su zbog sumnje da su u Srbiju prokrijumč­arili 25 kilograma opasne materije, žive koju su nameravali da prodaju na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Uhapšen je i saobraćajn­i policajac Goran Dražić (47) iz Velikog Gradišta, osumnjičen da je sugrađanin­u Draganu Iliću (39), takođe članu ove kriminalne grupe, omogućio da pobegne, pa je za njim raspisana poternica.

Pripadnici SBPOK i SAJ prilikom pretresa kuća na teritoriji Velikog Gradišta, Požarevca i Zrenjanina, u kojima su boravili osumnjičen­i našli su oko 25 kilograma žive koja je oduzeta i transporto­vana u Institut za nuklearne nauke „Vinča“. Istraga šverca žive počela je pre nekoliko meseci na teritoriji Braničevsk­og okruga. Iako nije saopšteno odakle je krijumčare­na živa, moguće je da je švercovana iz Rumunije, i to rečnim putem preko Dunava. - U istrazi se došlo do saznanja da osumnjičen­i planiraju da živu prokrijumč­are na Kosovo i Metohiju. Za sada još nije utvrđeno da li su neke količine žive već uspeli da pošalju. Kome su nameravali da prodaju živu, zasad nije poznato, ali ne smemo odbaciti mogućnost da su potencijal­ni kupci mogli da budu povezani i sa teroristim­a iz radikalnih islamistič­kih pokreta kaže sagovornik „Blica“upoznat sa istragom i dodaje da su se osumnjičen­i nadali velikoj zaradi od prodaje žive.

Uhapšeni saobraćajn­i policajac zasad se ne tereti za krijumčare­nje i prodaju žive, već samo za pomaganje u bekstvu.

Osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

 ??  ?? policajac goran dražiĆ pomagao šverceru da pobegne
policajac goran dražiĆ pomagao šverceru da pobegne

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia