Blic

Tužno je što fudbal gubi rat sa huliganima

Meču u Francuskoj prethodila je velika tuča između navijača dva tima ispred stadiona, a kasnije su se scene nasilja preselile na tribine.

- D. Basara

Utakmica u kojoj je Lion savladao Bešiktaš sa 2:1 (0:1), u četvrtfina­lu Lige Evrope, počela je sa 45 minuta zakašnjenj­a, zbog incidenta koji se dogodio kada su navijači turskog tima sa drugog nivoa, bakljama zasuli domaće gledaoce ispod njih. Oni su pobegli na teren i nastao je opšti haos.

- Žalosno i tužno je što ne uspevamo da se izborimo sa huliganima koji prave incidente - kaže za “Blic” Mehmed Baždarević, koji je prisustvov­ao meču Liona i Bešiktaša.

Selektor reprezenta­cije BiH kaže da je u opštem metežu policija potpuno zakazala, te su ubrzo pristalice francuskog kluba, željni osvete, krenuli u obračun. Tom prilikom nisu gledali gde, koga i čime udaraju.

- Nažalost, po prvi put se nešto ovakvo desilo u Francuskoj, ranije nije bilo sličnih nereda. Ružno je da se takve stvari dešavaju na fudbalskim terenima, a tužno je što se ne pronalazi način da se s huliganima konačno obračunamo. Nisam bio ugrožen na stadionu u Lionu pošto sam bio daleko od mesta gde su se dešavali incidenti, ali ovo što se desilo nema opravdanje. Iskreni navijači sigurno nemaju nameru da idu bilo gde i prave probleme na bilo čijem terenu. Međutim, postoje i oni drugi kojima je to cilj.

Baždarević, ipak, kaže da je zadovoljan što divljanja huligana na ovom susretu nisu imala tragičan epilog.

- Dobro je što se sve u Lionu završilo bez većih posledica. Na kraju je utakmica između Liona i Bešiktaša odigrana i videli smo dobru fudbalsku predstavu. Isto tako tužno je i ono što se desilo igračima Borusije pred utakmicu sa Monakom u Dortmundu, odnosno Marku Batri koji će biti van terena, a nije se povredio na utakmici - ističe Baždarević.

 ??  ?? umesto fudbala, nasilje nasred terena krvave glave u lionu
umesto fudbala, nasilje nasred terena krvave glave u lionu
 ??  ?? Žalosno i tužno je što ne uspevamo da se izborimo sa huliganima - kaže selektor BiH Mehmed Baždarević
Žalosno i tužno je što ne uspevamo da se izborimo sa huliganima - kaže selektor BiH Mehmed Baždarević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia