Blic

Pajtić i Šutanovac zakopali ratne sekire, pomirio ih „Blic“

Zategnuti odnosi bivšeg i aktuelnog lidera DS relaksiran­i su nakon što su Pajtić i Šutanovac uputili jedan drugom poruke uvažavanja.

- I. M. J.

- Bojan Pajtić je bio odličan predsednik Vlade Vojvodine. Dugo se poznajemo i drago mi je da zna da se ja o njega nisam ogrešio. Sve drugo je sada manje bitno rekao je za “Blic” juče Dragan Šutanovac, predsednik Demokratsk­e stranke.

Šutanovac je tako u pomirljivo­m maniru odgovorio na pohvalne reči koje mu je Pajtić uputio u intervjuu za uskršnji broj “Blica”. Time je takoreći stavljena tačka na sukobe koji su tinjali između bivšeg i sadašnjeg lidera DS, a koji su otpočeli pred partijske izbore na kojima je Šutanovac odneo pobedu u sučeljavan­ju sa bivšim vojvođansk­im premijerom.

Pajtić je, podsetimo, neposredno nakon poraza na svom Fejsbuk profilu objavio sledeće: “Stranka je, na izrazito demokratsk­i i legitiman način, donela odluku da je vode Šule, Kena i Balša, odustavši od višedeceni­jske prednosti koju je u odnosu na ostale organizaci­je imala.” Tako je pisao tada poraženi predsednik DS, aludirajuć­i na to da pomenuta trojka ne odražava visoke akademske standarde koji su, po njemu, izdvajali Demokratsk­u stranku.

U uskršnjem intervjuu za „Blic”, međutim, pomaljaju se drugačiji tonovi: „Gospodin Šutanovac je pobedio u fer i demokratsk­oj igri i očigledno je da on više odgovara strukturi članova DS. Nemam ništa protiv Šutanovca, želim mu svu sreću. Čak sam se, uslovno rečeno, ja o njega u prošlosti možda i ogrešio, on o mene nikad nije”, rekao je, između ostalog, Pajtić.

Pajtić je, da podsetimo, nedavno podneo ostavku na mesto poslanika u republičko­m parlamentu, mesto koje je osvojio na listi DS. Bivši premijer rekao je tada da je ostavku podneo “u znak podrške studentski­m protestima. To je usledilo nakon što je Pajtić praktično bojkotovao rad stranke u parlamentu nakon poraza na unutarstra­načkim izborima. Još tada je najavljiva­o povlačenje iz politike, ali ne i iz DS, što je i potvrdio u razgovoru za „Blic”.

 ??  ?? preko „blica“uputili jedan drugom reČi uvažavanja
preko „blica“uputili jedan drugom reČi uvažavanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia