Blic

Ne zveckamo oružjem, ali ćemo da se branimo

- (Agencije).

Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske.

Nikolić je na prijemu, koji je organizova­o za pripadnike Ministarst­va odbrane i Vojske Srbije, rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je spremna.

- Kroz celu istoriju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoju teritoriju od drugih. Zato nas danas poštuju ogromne države čija je vojna istorija ista takva, a možda nas ne poštoju oni koji napadaju druge države, ali nešto ni ne tražimo previše njihovo poštovanje - rekao je Nikolić.

Nikolić je svojom izjavom reagovao na intervju premijera Albanije Edija Rame u kojem je pripretio da ako perspektiv­a za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenj­e njegove zemlje i Kosova.

- Ukoliko bi Balkan poludeo zbog obustavlja­nja proširenja Unije, građani Evrope bi doživeli noćnu moru i region bi postao siva zona u kojoj bi drugi akteri imali jaču ulogu od Brisela - upozorio je on

Nikolić je ipak naveo da je uveren da srpsku vojsku čekaju još bolji dani i da će evidentan oporavak Srbije uticati na to da se i vojni resursi oporave i privedu nameni, odnosno odbrani teritorije.

- Sa željom da nemate nikakvih vojničkih izazova, a da budete spremni na njih, ja vam čestitam ovaj veliki dan, ponosan što sam bio sa vama - rekao je Nikolić.

Navodeći da je Vojska pred sobom imala mnogo izazova, Nikolić je rekao da je ispunila sve što se od nje očekivalo.

 ??  ?? ponosan na vojsku
ponosan na vojsku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia