Blic

Šipkama pretukli dva dečaka i devojčicu

Maloletne V. N. (15), N. J. (15) i njihovu drugaricu J. S. (15) pretukla je pesnicama, motkama i šipkama grupa od oko 25 uglavnom maloletnih napadača na uglu ulica Ivana Milutinovi­ća i Šumadijske ulice u Nišu. GRUPA OD 25 MALOLETNIK­A BRUTALNO UDARALA DECU

- branko janaČkoviĆ

Time je nastavljen­a serija incidenata na ovoj zlokobnoj raskrsnici, na kojoj je, kako je „Blic“pisao, od početka godine opljačkano više Nišlija a prebijen je čak i jedan policajac! Najnoviji slučaj terora desio se na Veliki petak 14. aprila, oko 22 sata, nedaleko od romskog naselja Stočni trg.

U tuči u kojoj se nije znalo ko koga i zašto udara, najteže je povređen V. N. (15). Prema

rečima dečakove majke, on je krvave glave prevezen u KC u Nišu gde mu je rana ušivena.

- Krenuli su da isprate drugaricu kada ih je napala grupa dece uzrasta od 12 do 18 godina. Pao je na zemlju i imao je utisak da su svi skočili na njega da ga biju. Ne zna čime je udaren, motkom ili šipkom. Ima ranu na glavi, hematome oko rebara i bolove svuda po telu jer su ga šutirali. Još je u šoku, sinoć nije smeo sam da izađe da kupi sok već sam morala s njim priča majka pretučenog dečaka.

Ona kaže da ista grupa maloletnik­a stalno pravi incidente na tom mestu.

- Na kraju će nekoga i da ubiju ako neko nešto ne preduzme. Znam da su policiji vezane ruke jer su u pitanju maloletnic­i, ali bi socijalni radnici u saradnji sa sudom trebalo da smeste tu decu u hraniteljs­ke porodice ili popravne domove. Nisu oni krivi što nemaju roditelje ili nekoga da ih vaspita i usmeri. Trebalo bi pojačati prisustvo policije u celom kraju dodaje zabrinuta majka pretučenog dečaka V. N.

Drugi povređeni dečak N. J. kaže da ih je iznenada napalo između 15 i 25 napadača.

- Jedan me je udario u glavu pa još dva tri puta u telo, a onda je počeo da me šutira kada sam pao. Opkolili su V. N., udarili ga u stomak, gurnuli su ga uza zid i udarali ga motkama. Kada je pao, nastavili su da ga biju motkama i šipkama. To je trajalo pet minuta, a onda su pobegli. Devojčica J. S. ga je držala za glavu, da mu zaustavi krvarenje. Krenuli su da se vraćaju ponovo ka nama, ali ih je jedan mladić oterao - priseća se N. J.

Njegova majka S. J. kaže da se nada da će državni organi reagovati.

- Strahujemo za bezbednost naše dece. Nemoguće je da se tim maloletnic­ima ne može stati na put. Do sada se nije desilo da napadnu i prebiju neku devojčicu - kaže S. J.

Odmah po prijavi da su nepoznati napadači napali maloletnik­e policija je izašla na mesto događaja i obavestila nadležnog tužioca.

- Policija intenzivno radi na rasvetljav­anju ovog krivičnog dela i traga za izvršiocim­a - kaže portparolk­a PU Niš Nataša Zorić Živanović.

DEČACI SU DRUGARICU PRATILI KUĆI KADA IH JE GRUPA NAPALA. POVREĐENI SU PREVEZENI U BOLNICU

 ??  ?? najteže je povreĐen v. n. ( ) koji je odvezen na ušivanje u kc niš. deČak i dalje trpi posledice batina.
najteže je povreĐen v. n. ( ) koji je odvezen na ušivanje u kc niš. deČak i dalje trpi posledice batina.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia