Blic

Sedam godina za lopova zbog kog je poginuo policajac

Sava Ibrić (41) iz Smedereva, kradljivac kola u čijoj je poteri poginuo policajac Nenad Stojadinov­ić, osuđen je na sedam godina zatvora pred Prvim osnovnim sudom zbog krađe i ometanja policajaca.

- A. Ž. Adžić, M. Jovićević

Ibrić je tužilaštvu priznao da su on i njegovi „pajtosi“7. februara ukrali dva automobila. Krenuli su Smederevsk­im putem ka Grockoj, kada su Nenad Stojadinov­ić i njegov kolega Vladimir Radujko „pežoom“bez policijski­h oznaka, krenuli u filmsku poteru za njima.

Do stravične nesreće došlo je kada su policajci, jureći lopove, podleteli pod kamion jedne pekare. Lopovi su nastavili da beže, ali je Šabića i Nikolića kod Smedereva uhapsila policija. U toj jurnjavi policajac Stojadinov­ić izgubio je život.

U tužilaštvu navode da je Prvi osnovni sud potvrdio sporazum o priznanju krivice koji je potpisan sa okrivljeni­m Ibrićem. Na osnovu istog sporazuma Ibrićev saučesnik Aleksandar Šabić (18) osuđen je na dve, a Darko Nikolić (30) godinu dana zatvora. Na težinu kazne posebno je uticala činjenica da je Ibrić višestruki povratnik, ali i to što je bežao od policije.

Nezvanično, ovo je jedna od najvećih kazni za ova krivična dela do koje se došlo sporazumom o priznanju krivice.

Protiv Ibrića je, inače, podneto više od 600 krivičnih prijava, mahom za krađu automobila, a u zatvoru je proveo desetak godina, što znači da je za svako neovlašćen­o korišćenje motornog vozila robijao po nedelju dana. Pored krađe kola, on je imao i stotinak sitnih krađa.

- Ibrić na slobodi nije mogao da sastavi mesec. Još kao maloletnik počeo je da krade automobile. Za samo nekoliko sekundi obije kola i startuje ih. Ukradene automobile je posle preprodava­o - kaže sagovornik „Blica“upoznat sa karijerom lopova iz naselja Mali Leskovac.

 ??  ?? sava ibriĆ bežao od policije, policajci podleteli pod kamion
sava ibriĆ bežao od policije, policajci podleteli pod kamion
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia