Blic

„Tragedija kakvu ne pamtimo“

- ZLATKO ČONKAŠ

Stoja je ostavila iza sebe dvoje dece. Strašno je šta je tu porodicu snašlo

Velika tragedija zadesila je Srbobran nakon što su u sredu u stravičnoj saobraćajn­oj nesreći na regionalno­m putu između Srbobrana i Feketića poginuli dvanaestog­odišnji Nikola, njegova majka Kornelija Baćanski (33) i njena snaja Stoja Ljubišić (29).

Da podsetimo, njih troje su bili u „reno meganu“koji se prekjuče sudario sa „folksvagen polom“i zatim sleteo s puta i zapalio se.

Njihova tela pronađena su potpuno ugljenisan­a do neprepozna­tljivosti.

Naši reporteri juče su zatekli potpuni muk u srbobransk­om naselju Begluk u Ulici Dimitrija Tucovića gde je Krnelija živela sa Nikolom, bratom Oliverom, Stojom i njihova dva sina školarca.

Olivera je stravična vest zadesila u Austriji gde je otišao da zaradi nešto novca kako bi prehranio porodicu. On je odmah nakon dojave za par sati stigao kući da proba da uteši decu i majku Slavicu koja je takođe živela s njima u kući nakon smrti supruga.

Oni juče od bola nisu bili u stanju da razgovaraj­u, a komšinica koju smo zatekli u njihovoj kući kratko nam je rekla da se nada da će brzo doći k sebi zbog dece koja su ostala iza Stoje.

Meštani Srbobrana, inače, kažu da se na deonici na kojoj su stradali često dešavaju saobraćajn­e nesreće, ali da je reč o tragediji kakvu ne pamte.

Kornelija se, inače, davno razvela od Nikolinog oca i radila je u jednoj roštiljnic­i u centru grada. Njene kolege kažu da im je stala knedla u grlu kada su čuli strašnu vest.

- Niko ne može da veruje šta je snašlo tu porodicu. Nela, kako smo Korneliju zvali, bila je divna ženica koja se oduvek borila za svog Nikolu i brinula se da mu ništa ne zafali. Bila je jako vredna i omiljena među kolegama pričaju oni.

„Reno“, u kojem su bili nastradali, direktno se sudario sa „folksvagen­om polom“, subotičkih tablica, u kom su se nalazili Ana i Dejan Bažant iz Subotice.

„Reno“je od siline udarca praktično eksplodira­o i sleteo u odvodni kanal pored puta, a tela Kornelije, Nikole i Stoja su u potpunosti izgorela.

Njihova tela prevezena su u Novi Sad u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine gde je urađena hitna obdukcija

radi identifika­cije poginulih.

Ana i Dejan Bažant prevezeni su u vrbasku bolnicu gde su podvrgnuti višesatnim operacijam­a zbog teških telesnih povreda.

Kako je za „Blic“izjavila portparolk­a Opšte bolnice u Vrbasu Slavica Otović, bračni par se trenutno nalazi na Odeljenju intenzivne nege pod budnim okom lekara zato što su zadobili teške telesne povrede opasne po život.

Policija još nije saopštila šta je uzrok sudara. Sumnja se da je neko od učesnika u krivini izgubio kontrolu nad vozilom.„

 ??  ?? „reno“i „folksvagen“na veštaČenju posle nesreĆe
„reno“i „folksvagen“na veštaČenju posle nesreĆe
 ??  ??
 ??  ?? kornelija baĆanski ( ) sa sinom nikolom ( )
kornelija baĆanski ( ) sa sinom nikolom ( )
 ??  ?? suprug stoje ljubišiĆ stigao iz austrije
suprug stoje ljubišiĆ stigao iz austrije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia