Blic

Ubica trudne supruge uhapšen u Luksemburg­u

TUTINAC MIRSAD HUSOVIĆ DOLIJAO POSLE ČETIRI GODINE BEKSTVA

- N. Kočović

Posle četiri godine skrivanja Tutinac Mirsad Husović (29) koji je 2013. usmrtio trudnu suprugu Fikretu (23), a teško ranio braću Denisa i Muhameda, uhapšen je u Luksemburg­u i izručen pravosudni­m organima Srbije.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Protiv njega se vodi istraga za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer je pokušao da liši života više lica. Iako je suprugu usmrtio, a braću ranio, ostalo je krivično delo teško ubistvo u pokušaju - objašnjava portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin.

Husović se tereti da se 16. maja 2013. u selu Đerekare na Pešterskoj visoravni, prilikom seče drva, posvađao sa braćom od strica Denisom i Muhamedom, zbog čega je došao kući, uzeo pištolj, pucao u njih i teško ih ranio.

Potom je iz kuće izveo suprugu Fikretu (23), tada u sedmom mesecu trudnoće, odvukao je do ruba šume i usmrtio sa četiri hica.

Husović je nakon toga pobegao do kilometar i po udaljene granice sa Crnom Gorom pešice, ilegalno je prešao i, kako se pretpostav­lja, sakrio se kod rođaka.

U Tutinu se spekuliše da je Mirsad verovao da ga supruga vara sa Ismetom Suljovićem, koji je inače ubijen u oktobru 2016. Ovo ubistvo je još nerasvetlj­eno, a Suljović (32) je usmrćen rafalom iz automatske puške dok je rezao građu. Ubica mu je, pod okriljem mraka, prišao s leđa, upucao ga i pobegao u pravcu Crne Gore.

 ??  ?? husoviĆ je saslušan u višem tužilaštvu
husoviĆ je saslušan u višem tužilaštvu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia