Blic

Moji golovi vode „orlove“u Rusiju

- veljko ivanoviĆ

DRAGO MI JE ZBOG POZIVA SELEKTORA MUSLINA I NADAM SE DA ĆU PONOVO ZAIGRATI ZA SRBIJU

Robusni napadač kluba iz Soluna željno iščekuje debi za reprezenta­ciju Srbije. Visoki golgeter kaže da će to biti ostvarenje njegovog dečačkog sna i kruna bogate karijere.

Da li će Aleksandar Prijović, momak rođen u Švajcarsko­j, čiji je poreklo iz Priboja na Limu, gradu poznatom po fabrici FAP, biti taj kamion koji ruši za „orlove” sve pred sobom?

- To bi bilo sjajno! Iskreno, ne mogu da dočekam poziv selektora Muslina. Oporavio sam se od povrede brže od očekivanog, ne zaostajem puno u redu, tako da pucam od samopouzda­nja - ističe Prijović za „Blic”.

Vest da je Aleksandar izabrao Srbiju najviše je oduševila upravo navijače našeg nacionalno­g tima, a i Slavoljub Muslin je pohvalno o njemu pričao.

- Drago mi je zbog toga. Ako mogu da pomognem neka niko ne sumnja da ću to i učiniti. O dresu Srbije oduvek sam maštao. Tokom karijere moja se želja bila minimalizo­vala, realno igrao sam u klubovima koji nisu bili renomea reprezenta­cije. U poslednje dve godine karijera mi je krenula uzlazno, pa sam na dobrom putu.

Prijović Srbiji stiže u pravo vreme. Špicevi državnog tima nemaju zavidne minutaže u klubovima, a u junu će možda i presudni meč za odlazak na Mundijal, kada u Beograd stiže Vels.

- Ranije mi je neodostaja­lo iskustvo. Sada tog problema nema. Uostalom, napadaču se gledaju golovi i asistencij­e, a njima sam igrama u Turskoj, Poljskoj i sada u Grčkoj napunio notes. Napredujem iz dana u dan, idem u pravom smeru, to se i vidi. Igrao sam ove sezone, dok sam bio u Legiji, dobre partije protiv velikih klubova u Ligi šampiona. Mada ima kod mene još prostora za napredak.

Aleksandra porede sa Zlatanom Ibrahimovi­ćem

- Pa dobro, imamo slične frizure, tetovaže, građu. Mene je bog takvog stvorio. U fudbalskom smislu, drago mi je što me upoređuju sa Ibrahimovi­ćem. On je najbolji napadač na planeti. Ali, ja sam Aleksandar Prijović i želim svoj put, gradim svoje ime. Prijović je igrao u Švajcarsko­j, Italiji, Engelskoj, Norveškoj, Švedskoj, Turskoj, Poljskoj... - Fudbalski sam debitovao u Sent Galenu, gde sam i rođen. Promenio sam dosta klubova i zemalja. Ima tu i moje krivice, ali i tuđe. Nisam tip koji će da bude negde protiv svoje volje. Cilj mi je da svake sezone postignem 15 ili više golova. Tako je bilo u Bolusporu, pa Legiji, a očekujem da ću to da ostvarim i u dresu PAOKa - podvukao je Aleksandar Prijović.

 ??  ?? prijoviĆ se odluČio da igra za nacionalni tim srbije
prijoviĆ se odluČio da igra za nacionalni tim srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia