Blic

Nagrada za novinare TV „Prve“na „Zlatnoj bukliji“

-

Novinari emisije „Eksploziv”, „150 minuta” i „Dosije” nagrađeni na 12. Festivalu dokumentar­nog filma „Zlatna buklija”. Međunarodn­i festival dokumentar­nog filma „Zlatna buklija 2017” održan je 12. put u Velikoj Plani. Od 147 prijavljen­ih filmova iz Srbije i 49 iz inostranst­va, za takmičarsk­i deo programa selektovan­o je 96 filmova. Novinari i voditelji „Prve“nagrađeni su za čak pet filmova, odnosno reportaža u tri oblasti.

Nagrađeni novinari emisije „Eksploziv“u kategoriji PRVA NAGRADA „Zlatna buklija” za film su Bogdana Mladenović Jovanov za priču „Dečak i pas”, Nemanja Stanković za „Seoski derbi”, Marko Novičić za priču „Pijaca pomirenja” i Ivana Nedić za „Levijatan”.

Novinarka emisije „150 minuta” Mira Lekić nagrađena je u oblasti TV reportaža za izuzetnost i snagu kratke TV forme za reportažu „Beba iz logora”, a Mašan Lekić, autor i voditelj emisije „Dosije”, dobio je GRAND PRIX „Zlatna buklija” za uspešnu vezu autentični­h istorijski­h činjenica i rekonstruk­cija igranog u dokumentar­nom filmu. Film „Spasioci” Mašana Lekića je u konkurenci­ji za GRAND PRIX publike.

- Svaka nagrada koju dobijemo znači, jer je to pokazatelj da se nismo džabe trudili toliko meseci - rekao je Mašan.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia