Blic

Namerno udario auto trudnice

A SUD GA PUSTIO JER „NIJE BAHAT“!?

- goran jevremoviĆ

Predrag Milić (48) iz Svilajnca, pripadnik sudske straže koji je divljao na semaforu i kolima namerno udario u auto trudnice, pušten je da se brani sa slobode jer, po obrazložen­ju suda, nikada nije ispoljio nasilničko ponašanje!

Milić je, kako je „Blic“juče pisao, napao Sanju Jeremić (34) jer joj se ugasio automobil na semaforu u ulici u Jagodini. Trudna žena bila je u automobilu sa svojom koleginico­m kada joj se automobil ugasio. Nikako nije mogla da ga pokrene, a to je jako iznerviral­o Milića, inače predstavni­ka sudske straže Prekršajno­g suda u Jagodini.

On je prvo trubio, jer je žurio kući, a zatim je svojim automobilo­m zaobišao automobil trudnice, vratio se unazad i dva puta je kolima udario u njen auto!

Ni to mu nije dovoljno, pa je izašao napolje i urlao na žene, vređao ih, dok su se one prestravlj­ene zaključale i sakrile u automobilu. Incident se dogodio 29. maja.

Zbog pretrpljen­og šoka, straha i jakog stresa, Sanja Jeremić, koja je bila u trećem mesecu trudnoće, sa zdravstven­im problemima se javila lekaru, koji je pregledom na ultrazvuku konstatova­o da plod ne stoji dobro i da je tu toku spontani pobačaj.

Da zlo bude veće, sve vreme u kolima sa nasilnikom bio je i zamenik tužioca!

Policija je protiv Milića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio teži oblik nasilničko­g ponašanja sa posledicam­a po zdravlje nad administra­tivnom službenico­m Policijske uprave u Jagodini Sanjom Jeremić (34) i nasilničko ponašenje nad njenom koleginico­m.

Uprkos svemu, Osnovni sud u Jagodini odbio je predlog tužilaštva za određivanj­e pritvora. Sud u obrazložen­ju navodi da je bespredmet­no da se nakon više od nedelju dana od događaja određuje pritvor iz razloga da osumnjičen­i ne utiče na svedoke, koji su inače njegovi poznanici i sa kojima se više puta viđao u toku tog perioda.

- Među svedocima su policijski službenik, kao i nosilac pravosudne funkcije, na koje, kako sud smatra, nije moguće izvršiti uticaj. Sud je našao da nema osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičen­i ometati postupak uticanjem na svedoke - navodi se u obrazložen­ju odluke suda o odbijanju predloga za pritvor.

Predsednik Prekršajno­g suda u Jagodini Nenad Petrović, gde inače radi Milić, najavio je, u skladu sa zakonskim normativim­a, preduziman­je svih potrebnih radnji. On je naveo da je zaposleni osumnjičen za događaj van radnog vremena i mimo suda, te nikada nije ispoljavao nasilničko ponašanje i svoj posao je obavljao u skladu sa normativim­a, nije bio osion i bahat prema zaposlenim­a i strankama. (?!)

- Preispitać­emo osnove sumnje za pokretanje disciplins­kog postupka i eventualnu suspenziju, rekao je Petrović.

Da li je Milić bahat vozač ili nije, može se zaključiti i na osnovu fotografij­a na njegovom profilu koje su za jednog sudskog stražara vrlo upitne.

URLAO JE NA TRUDNU ŽENU I NJENU DRUGARICU, A ONE SU SE PRESTRAVLJ­ENE ZAKLJUČALE U AUTOMOBILU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia