Blic

Radočaj: Čast mi je da branim evropsku krunu

- N. Todorović

Godinama je važan šraf u nacionalno­m timu, sada je najstarija, “kontroliše” i šta druge devojke pričaju, a ponašanjem potvrđuje zaštitni znak naših kraljica - uvek ih krasi sjajna atmosfera.

Tamara Radočaj (29), kao i sve druge košarkašic­e, u prvi plan ističe duh zajedništv­a koji im je bio i zvezda vodilja na putu do evropskog trona, odnosno olimpijske bronze. Devojke su skoro mesec dana zajedno i spremaju se za iskušenje na Evrobasket­u (16-25. jun) u Pragu.

- Pripreme idu svojim tempom, sve devojke rade maksimalno, a zadovoljan je i selektor Stevan Karadžić. Imamo, kao i uvek, dobru atmosferu, i sve uslove za kvalitetan rad - kaže Radočaj za “Blic”.

Košarkašic­e Srbije odigrale su četiri prijateljs­ke utakmice, osvojile turnir u Češkoj i sada ih očekuju provere sa Japanom. Prva je večeras (19 časova) u Hali sportova “Ranko Žeravica”, druga se igra već sutra (19) i za obe je besplatan ulaz, a treća je u nedelju i zatvorenog je tipa.

- Utakmice su ono što mi igračice najviše volimo, svakako više od fizičkih priprema i treninga na Zlatiboru. Sada sledi taktički deo koji je posvećen detaljima u odbrani, napadu i uigravanju. Verujem da će mečevi sa Japanom biti prilika da nas navijači isprate na EP - dodaje iskusni plej.

U odnosu na istorijske uspehe došlo je do promena u timu i na klupi odlaskom Marine Maljković.

- Kostur ekipe je ostao isti. Koncentris­ane smo bile na to da što pre prihvatimo nove zadatke, selektor nas sve dobro poznaje i zna šta da očekuje od nas. Samo je bilo potrebno da se brzo adaptiramo jedni na druge.

Radočaj ističe i šta im je najvažnije - zdravlje i gledanje u svoje dvorište.

- Sigurna sam da imamo dobre provere do početka Evrobasket­a i spremamo se za najvažnije. Bitno nam je i da se Sonja Petrović oporavila. Samo da sve prođe bez povreda, to nam je najvažnije. Prva utakmica na EP je protiv Grčke, a mečevi na samom startu turnira sami po sebi nikada nisu laki. Na kvalitete reprezenta­cije Francuske ne treba trošiti reči, a Slovenija redom pobeđuje na pripremama. Bitno je da uvek idemo korak po korak - poručila je Tamara Radočaj.

Pred početak meča sa Japanom biće uručen dres Dajani Butuliji

 ??  ?? tamara radoČaj Će organizova­ti igru srbije na ep u pragu
tamara radoČaj Će organizova­ti igru srbije na ep u pragu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia