Blic

Najpoznati­ji džihadisti iz regiona

-

Lavdrim Muhadžeri

Kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri, poznatiji kao Krvolok sa Kosova i jedan od komandanat­a Islamski države, ubijen je prošle nedelje u Siriji. Muhadžeri je bio komandant albanskih dobrovolja­ca koji se bore u redovima ekstremist­ičke ID. Postao je poznat nakon što je objavljen video u kojem nožem ubija jednu osobu i spaljuje kosovski pasoš.

Jasmin Keserović

Džihadista iz Zavidovića iz Bosne i Hercegovin­e Jasmin Keserović (23) postao je poznat prošle godine kada je na video-snimku koji je objavila ID pretio stanovnici­ma San Franciska i Las Vegasa. „Ustanite muslimani, ubijajte hrišćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama”, poručio je, između ostalog, Keserović, koji od 2013. godine ratuje u Siriji na strani ISIS-a.

Kosovski trio u Veneciji

Kosovski džihadisti Fisnik Bekaj (24) iz Treviza, Dejl Haziraj (25) i Arjan Babaj (27) uhapšeni su zajedno sa još jednom maloletnom osobom u Veneciji krajem marta jer su planirali teroristič­ki napad na most Rijalto u Veneciji i ubistvo turista i lokalaca koje su nazivali nevernicim­a. Inače, u Veneciji si radili kao konobari u gradskim prostorija­ma.

Porodica Pavlović

Goran Pavlović, njegova žena Mirjana i ćerka Nevena iz sela Bosuta kod Aranđelovc­a prešli su u islam na nagovor zeta, odnosno Neveninog muža Ismeta Cicvare iz BiH. Goran zvani Abdulah, Mirjana zvana Merijem i Ismet već godinama ratuju u Siriji na strani Islamske države.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia