Blic

Otkrijte i ko je ometao istragu ubistva moga oca

Istraga ubistva mog oca zataškavan­a je prvih 11 godina uz podršku visokih državnih funkcioner­a, kazao je Nemanja Pantić, sin novinara Milana Pantića, koji je ubijen pre 16 godina u Jagodini.

-

- Verujem da je postojala ozbiljna opstrukcij­a i da je neko namerno pogrešno usmeravo istragu. Verujem da to nije moglo da se radi bez podrške ljudi koji su tada bili na bitnim funkcijama u državi. Porodici je važno da se otkriju izvršioci i nalogodavc­i, ali i da dobiju odgovor ko je i zbog čega u prvih 11 godina do formiranja Komisije za istragu ubistva novinara zataškavao istragu - rekao je Nemanja Pantić na obeležavan­ju godišnjice.

Kako je “Blic” pisao, 16 godina posle ubistva Milana Pantića, otkrivena su imena osumnjičen­ih ubica i nalogodava­ca. Nemanja Pantić je dodao da je dobro čuti da je slučaj pomeren sa mrtve tačke i što postoje indicije da će biti razrešen, ali da nije dobro što je tek po formiranju Komisije 2012. započet ozbiljan rad na slučajevim­a ubistava novinara.

- Niko pre toga nije došao da pita da li postoji tatin telefon, da li bi možda mogli da skinu neku važnu informacij­u s njega koja je bi mogla da dovede do razrešenja slučaja. To najbolje govori koliko su ozbiljno shvatali slučaj - kaže on.

Predsednik Komisije za istragu ubistva novinara Veran Matić kaže da očekuje “puno otpora i opstrukcij­e, kao i u slučaju Ćuruvije”.

- Možda u ovom slučaju i više, jer su akteri na pozicijama sa kojih mogu da utiču na društvenu zbilju, ali sam ubeđen da će rad Komisije dovesti do podizanja optužnice - rekao je Matić.

Milan Pantić ubijen je 2001 godine, a kako je otkriveno, motiv je bila serija njegovih tekstova o privrednoj korupciji.

 ??  ?? nemanja pantiĆ (u beloj košulji) ispred spomenika svog oca
nemanja pantiĆ (u beloj košulji) ispred spomenika svog oca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia